25 Mayıs 2017 23:42

Kulp'taki cinsel istismar davasında 11 tahliye

Kulp’ta 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklu 21 sanıktan aralarında AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanının da bulunduğu 11’i tahliye edildi. 

Paylaş

Kulp’ta 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan tutuklu 21 sanıktan aralarında AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanının da bulunduğu 11’i tahliye edildi. 

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 13 Haziran 2014 - 21 Mart 2015 tarihleri arasında 21 erkeğin sistematik cinsel istismarına maruz bırakılan ve o dönem 13 yaşında olan F.’nin şikayeti üzerine açılan davanın duruşması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aralarında AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet (İlhan) Kara’nın da bulunduğu tutuklu 21 sanıklı davanın duruşmasına F.’nin avukatları, ailesi ile tutuklu sanıklar katıldı. 

Gizlilik kararı bulunan dosyada sanık ve avukatların savunmalarının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme sanıklardan Uğur Kahraman, Emrah Zengin, Bünyamin Can, Mustafa Şahin, Fuat Gülsün, Mehmet Kara, Mehmet Şahin, Mehmet Taş, Akif Kahraman, Mustafa Yıldız ve Yakup Alu’nun tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma eksik evrakların tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için 21 Eylül’e ertelendi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Aleviler IŞİD tehdidine karşı güvenlik önlemi alıyor 

SONRAKİ HABER

Bakırköy’ün yeşil alanları tehlikede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...