25 Mayıs 2017 18:12

COVERIS’te grev sona erdi

COVERIS fabrikasında TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine geçtiğimiz hafta başlayan grev sona erdi.

Paylaş

İstanbul Kıraç’ta kurulu bulunan COVERIS fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine geçtiğimiz hafta başlayan grev sona erdi.

Lastik-İş ile patron arasında yapılan görüşmeye göre işçi ücretlerine yüzde 6 zam yapılacak. İşçilere 1 yıl için 5 lira kıdem zammı da yapılacak. Patron, Lastik-İş’in yüzde 9 ücret zammı ve 11 TL kıdem zammı teklifine, yüzde 5.75 ücret zammı ve yüzde 5.25 kıdem zammı önerisinde bulunmuştu. Grevden önce 1 yıl olarak tartışılan toplu iş sözleşmesi 2 yıl olarak imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre işçi ücretlerine birinci 6 Ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için enflasyon, ikinci yıl birinci 6 ay için enflasyon, ikinci yıl ikinci 6 ay için de enflasyon oranında artış yapılacak. 

İşçilerin bir bölümü verilen zamdan memnun olduğunu belirtirken bir bölümü ise yapılan zammı yetersiz bulduğunu belirtti. Pınar ve Sütaş gibi büyük firmalara iş yapan COVERIS’te işçiler Şubat ayında taşınacağız söylemlerine de tepki göstererek "Her sözleşme döneminde işverenler bunu bize karşı koz olarak kullanıyorlar" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ramazanda meyve-sebze ucuzlamadı, nohutun kilosu ise 12,3 TL

SONRAKİ HABER

'İşçilerin hukuk mücadelesine engel yasası' Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...