25 Mayıs 2017 17:07

Erdoğan ve Merkel NATO zirvesinde görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel ile Brüksel'de yaptığı görüşmede İncirlik gerilimi gündeme geldi.

Paylaş

Brüksel'deki NATO zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bugün öğleden sonra ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye ile Almanya arasında İncirlik konusunda gerilim yaşandığı bir dönemde gerçekleşen görüşme sonrasında açıklama yapılmadı.

Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Alman Haber Ajansı dpa'ya görüşmede İncirlik meselesinin ele alındığını doğruladı. Almanya Başbakanı Merkel Brüksel'deki görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, ziyaret izni verilmezse, askerleri İncirlik'ten çekme tehdidinde bulunmuştu. Merkel, "Parlamento ordusuna sahip olduğumuz için askerlerimizin Alman federal meclis üyeleri tarafından ziyaret edilmesinin şart olduğunu bugün Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede açıkça dile getireceğim" diyerek, aksi takdirde "askerlerin İncirlik'i terk etmesi gerekeceğini" vurgulamıştı.

Ancak Seibert, Erdoğan-Merkel görüşmesinde meselenin çözülüp çözülmediğine dair bilgi vermedi. Anadolu Ajansı da, Erdoğan'ın Merkel ile yaptığı görüşmenin yaklaşık 30 dakika sürdüğünü duyurdu.

Görüşmede ayrıca Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tutuklu gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını talep etti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye, Tel Abyad’a harekata hazırlanıyor’

SONRAKİ HABER

Danimarka’da ‘patronla dayanışma sözleşmesi’ne tepki 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...