05 Temmuz 2012 10:07

Beytüşşebap’ta OHAL uygulaması

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Laleş Yaylası’nda her yıl düzenlenen Berxbir Festivali’nin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasını protesto eden kitleye polis saldırdı.Geleneksel olarak yapılan Berxbir (Kuzu Kırpma) Festivali’nin bugün başlaması planlanıyordu. Ancak Beytüşşebap Belediyesi tarafından

Beytüşşebap’ta OHAL uygulaması
Paylaş

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Laleş Yaylası’nda her yıl düzenlenen Berxbir Festivali’nin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasını protesto eden kitleye polis saldırdı.

Geleneksel olarak yapılan Berxbir (Kuzu Kırpma) Festivali’nin bugün başlaması planlanıyordu. Ancak Beytüşşebap Belediyesi tarafından binlerce kişinin konaklayacağı alanda çalışma yapmak üzere görevlendirilen iş makineleri yayla yolu üzerindeki askeri noktada engellenince, festivalin İçişleri Bakanlığının 29 Haziranda Şırnak Valiliğine gönderdiği genelgeyle yasaklandığı ortaya çıktı.

Yasaklama kararını protesto etmek için ilçe merkezinde toplanarak yürümek isteyen halka polis gaz bombalarıyla saldırdı. Polis müdahalesi ve yasak kararını kınayan kent esnafı kepenk indirirken, Beytüşşebap’a giden bütün yollar askerler ve polisler tarafından kapatıldı. Şırnak ve ilçeleri Silopi, Cizre, İdil ve Uludere ilçelerinin giriş ve çıkışlarına arama noktaları konuldu. Beytüşşebap ilçesine giden bütün araçlar, polis ve askerlerce engellendi. Özellikle Cizre ve Şırnak arasında bulunan Kasrik Boğazı’nda kurulan askeri arama noktasından araçların geçişine izin verilmedi. Beytüşşebap’ın girişinde de yoğun önlem alan askerler ilçeye girişlere izin vermedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Le Monde: Türkiye’de özgürlük yolu giderek daralıyor

SONRAKİ HABER

Lider fabrikada 1 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...