25 Mayıs 2017 14:26

Şişecam işçisine destek büyüyor!

Şişecam işçilerinin grev yasağına karşı fabrika önünde yaptığı eyleme sendikalar ve siyasi partiler de destek verdi.

Paylaş

Grevi yasaklanan Şişecam işçilerinin yasağa karşı eylemleri devam ederken, cam işçilere destek de büyümeye devam ediyor. Eskişehir’de bulunan Şişecam fabrikasında 16.00 vardiyasına gelen işçiler, vardiya öncesi fabrika önünde eylem yaptı. Eyleme Türk-İş’e bağlı sendikaların Eskişehir şubeleri de destek verdi. Fabrika önünde cam işçiler ile buluşan çeşitli sendikalardan işçiler, cam işçilerine yalnız olmadıklarını iletti.

Fabrika önünde Kristal-İş Şube Başkanı, cam işçisini yalnız bırakmayan diğer sendikalar üyesi işçilere teşekkür etti. Daha sonra açıklama yapan Türk-İş Eskişehir Temsilcisi Nejat Kılıç, cam işçilerinin her zaman yanında ve emrinde olduklarını belirterek cam işçilerinin insanca yaşanacak yaşanacak ücret mücadelesinde yalnız olmadığı belirtti. Hükümetin grev yasaklarını kabul etmenin mümkün olmadığı söyleyen Kılıç, grevler yasaklansa da hak mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Ziyarette ayrıca Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge ve Vatan Partisi İl Başkanı da konuşma yaparak işçilere desteklerini iletti. EMEP İl Başkanı Öge, cam işçilerinin geçmiş deneyimlerinden nasıl bir mücadele geleneğine sahip olduğu çok iyi bildiklerini belirterek cam işçilerinin iş, ekmek ve özgürlük mücadelelerinde Emek Partisi olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Açıklama sonrası sloganlarla fabrika içine giren işçiler eylemlerine burada devam etti. 25 Mayıs günü sabah vardiyasından itibaren vardiya giriş çıkışlarında 1 saatlik iş bırakma eylemi yapan işçiler, her vardiya değişiminde çift vardiya olarak fabrika içinde kalıyor ve oturma eylemlerine devam ediyor.

Cam işçileri “Biz birbirimizle ekmeğimizi bölüşmesini de biliriz, aç kalmayız açıkta kalmayız. Ama 1 saatlik iş bırakmamız bile Şişecam patronuna dert oldu. Hakkımızı alana kadar pes etmeyeceğiz, birlikte oldukça güç ve moral buluyoruz ve kazanacağız” diyerek duygularını anlattı.

Şişecam işçilerini desteklediklerine dair 25 Mayıs günü bir açıklama yapan DİSK, KESK, TMMOB ve EBTO 26 Mayıs günü de Şişecam işçilerini fabrika önünde ziyaret edecek. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MMO, Kocaeli'de lösemili çocuklarla buluştu

SONRAKİ HABER

Who are the biggest contributors funding NATO?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...