25 Mayıs 2017 14:23

MMO, Kocaeli'de lösemili çocuklarla buluştu

MMO Kocaeli Şubesi, 16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle lösemili çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Paylaş

16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler kapsamında Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şubesi de İzmit'te, lösemili çocuklar ve aileleriyle yemekli bir organizasyonda buluştu. Kandıra Sapağı'nda faaliyet gösteren Maçka Restaurant’ta gerçekleştirilen organizasyonda lösemili çocuklar ve aileleri, LÖSEV yöneticileri ile MMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

'FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK'

Yemek sonrası kısa bir açıklama yapan MMO Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural şunları söyledi: “Lösemili çocuklar haftası nedeniyle biz bu çocuklarımız ve aileleriyle bir moral yemeğinde buluşmak istedik. Amacımız bir farkındalık yaratmak." LÖSEV'in Ankara'da yaptırdığı hastanenin ruhsat alamadığına da değinen Özmural, "Toplum olarak böylesine önemli bir konuda çok daha fazla duyarlı olmak gerektiğini düşünüyorum. LÖSEV'in Ankara’da 400 yataklı bir hastane yaptırdığını öğrendim. Ama ne yazık ki bu hastaneye ruhsat alamamışlar. Sadece 75 yatak için ruhsat alınabilmiş. İlgili kişilerin bu konuda duyarlı olmasını ve bu ruhsat sorunun çözülmesini biz de talep ediyoruz" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beykoz'daki peşkeşin ayrıntıları ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Şişecam işçisine destek büyüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...