25 Mayıs 2017 13:35

İTÜ'de öğrenciler endişeli: Yurtlarda can güvenliğimiz yok

İTÜ Vadi Yurdu'nda kalan öğrenciler saldırıların ardından endişeli: Can güvenliğimiz yok.

Paylaş

İTÜ Vadi Yurdu’nda kalan öğrenciler 2 gün arayla 2 kez saldırıya uğradı. Olayda büyük bir güvenlik zaafiyetinin olduğunu düşünen öğrenciler, “Olaylar açıkça gösteriyor ki yurtlarda can güvenliğimiz yok. Anladık ki güvenlik önlemleri sadece öğrenciye karşı alınıyormuş” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vadi Yurdu’nda kalan öğrenciler, 22 Mayıs gecesi gerçekleşen sopalı saldırının ardından önceki gece yeni bir saldırıya maruz kaldı. Akşam 22.00 sıralarında Reşitpaşa mahallesinden bir grup, asker uğurlaması bahanesiyle 6-7 arabayla yurdun arkasına geçip kuru sıkı tabancayla havaya ve yurdun etüt odalarına doğru ateş etti. 2 gün arayla gerçekleşen saldırılarla ilgili İTÜ Vadi Yurdu’nda kalan öğrencilerle yaşananları konuştuk. 

‘İLLA BİRİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?’

Tolunay Tabak adlı öğrenci, İTÜ’de ikinci yılını doldurduğunu ve bu sürede yurtta bir çok sorun ve eksiklik gördüğünü söylüyor. “Son olaylar açıkça gösteriyor ki can güvenliğimiz kesinlikle yok” diyen Tabak, “Kampüsün güvenlik açısından zayıf noktaları hakkında defalarca yetkililerin bilgilendirilmelerine rağmen bunun üzerine hâlâ bir çalışma yok. Bu güvenlik zafiyetlerinin hızlıca giderilmesi için illa birinin hayatını kaybetmesi gerekmemeli. Sarıyer ilçe emniyet müdürü ile olan toplantımızda geçen konuşmalara dayanarak şunu söyleyebilirim ki can güvenliğimiz gerçekten yok. Karakol polisleri yaralama veya ölüm olmadan bu şahısların herhangi bir ceza almayacaklarını açıkça ifade ettiler. Masum bir cana zarar geldikten sonra o ceza bunu geri getirebilir mi?” ifadelerini kullandı. 

Ömer Faruk Tokdemir adlı öğrenci de “İTÜ yurtlarında can güvenliğimiz yok” dedi. “Bütün bu olanlara karşı alınmaya çalışılan güvenlik önlemleri ise sanki bize karşı alınmış gibiydi.” diyen Tokdemir, “Tamamen İTÜ yurdunu dışarıya karşı izole hale getirmeye yönelikti alınan güvenlik önlemleri. Ancak olayın failleri dışarda elini kolunu sallaya sallaya dolaşmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. Mahmut Tufan adlı öğrenci de yaşanan son olaylardan sonra can güvenliğinden endişe ettiğini söyledi. Şikayetlerine rağmen saldırganların hemen serbest bırakıldığını ve kendileri için tehlikenin sürdüğünü söyleyen Tufan,  kendilerine çözüm önerisi olarak yurdun çevresine duvar örüleceğinin söylendiğini aktardı. Tufan, “Anlaşılıyor ki yine saldırganlar değil, bize ceza veriliyor” ifadelerini kullandı. 

Yağız Nas adlı öğrenci de 2 gün arayla gerçekleşen saldırıların güvenlik zaafiyeti nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Sınav döneminde olduklarını ve saldırılar nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyleyen Nas, “Kampüsün içinde huzurla yaşamak istiyoruz. Kimseden bir şey istemiyoruz, sadece can güvenliğimiz sağlansın. Umarım bir daha böyle olaylar olmaz” ifadelerini kullandı. Yurtta kalan öğrencilerden Ali Rıza Kavruk da “Son olaylarda gördük ki güvenlik önlemleri sadece öğrencilere karşı alınıyormuş” dedi. Kavruk, “Saldırılara karşı ertesi gün rektörlüğe yürümek istedik, orada bir sürü güvenlik görevlisi vardı. O güvenlik görevlileri saldırı gecesi orada olsaydı saldırı yaşanmazdı. Şu an yurtta kalan kimsenin can güvenliği olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediyeden Gezi Parkı'ndaki köpeklere kötü muamele

SONRAKİ HABER

Af Örgütünden Gülmen ve Özakça için acil eylem çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...