25 Mayıs 2017 12:57

Gülmen ve Özakça'nın tutuklanması Antep'te protesto edildi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanması Antep'te KESK Şubeler Platformu tarafından protesto edildi.

Paylaş

Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevi eyleminin 76. gününde tutuklanması Antep'te protesto edildi. Eğitim Sen Antep Şube binasında yapılan basın açıklamasında "OHAL KHK'leriyle hukuksuzca ihraç edilen üyelerimizin tutuklanması, siyasi iktidarın kapıldığı korkunun göstergesidir" denildi.

KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Antep Şube Yöneticisi Abdullah Damar "Hükümet,Gülmen ve Özakça'yı tutuklayarak onları gözlerden uzaklaştırıp sindirebileceğini ve kamuoyu etkisini kırabileceğini düşünmektedir" dedi. Damar açıklamayı şöyle sürdürdü:

"Şayet AKP, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı hukuksuzca gözaltına alan savcılığın iddia ettiği gibi toplumsal olaylardan ve tepkilerden korkuyorsa, milyonları açlıkla, işsizlikle terbiye etmekten, itaat etmeye zorlamaktan vazgeçmelidir. Dolayısıyla OHAL kaldırılmalı, KHK ile hukuksuzca işlerinden atılan emekçiler işlerine iade edilmelidir."

Özakça ve Gülmen'in bir an önce serbest bırakılması talebinin dile getirildiği açıklamada, "Onların yaşamlarına yönelik en ufak bir tehdidin sorumlusunun hükümet olacağını özellikle belirtiyoruz" denildi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NATO to 'formally' join the US-led anti-ISIS coalition

SONRAKİ HABER

Kemal Gün, oğlunun kemiklerini Dersim Hozat'ta toprağa verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...