25 Mayıs 2017 12:54

İzmir'deki istismarcı öğretmene  235 yıl hapis istendi

İzmir Menderes'te öğrencilerine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan öğretmene 235 yıl hapis cezası istendi.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir'in Menderes İlçesinde 6 öğrenciye porno film izletip, cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakkında toplam 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan emekli öğretmen Adil Ş.'nin yargılanması 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 15'inci celsede, duruşma savcısı Özlem Eğridere, sanık Adil Ş. hakkında toplam 235 yıl hapis cezası istedi.

Cinsel istismar, öğretmen Saadet Özkan'ın çabalarıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Tutuklu sanık ve avukatı ile müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmayı, çok sayıda kadın örgütü de izledi. 
Mahkeme heyeti bir önceki duruşmada adli tıp kurumunun çocukların ruh sağlığının bozulduğuna dair gönderdiği rapora ilişkin, ruh sağlıklarının "Kalıcı" bozulup bozulmadığına dair tekrar istenen raporda ise, çocukların ruh sağlıklarında "kalıcı" bozulma olduğu belirtildi. 

Duruşmada ilk olarak söz alan sanık Adil Ş. Adli Tıp Genel Kurulu tarafından gönderilen raporları kabul etmediğini söyleyerek, çocukları bıraktığı zaman psikolojik sorunları olmadığı ve kendisinin böyle bir eylemi olmadığını, bu yüzden çocukların psikolojisini bozmuş olmayacağını iddia etti. Sanık ayrıca iddianamenin paronayak bir şekilde hazırlanan bir kurgu olduğunu savundu. Söz alan sanık avukatı da adli tıptan gelen raporların bilimsel olmadığını iddia etti. 

Daha sonra söz alan müşteki avukatları, sanığın cezaevinden mağdurlara mektup göndererek psikolojik şiddet uygulamaya devam ettiğini söyledi. Gelen raporlarda çocukların ruh sağlığının kalıcı olarak bozulduğunun netleştiğini ifade eden müşteki avukatları, sanığın üstüne atılı sucu işlediğinin sabit olduğu gerekçesi ile indirim olmadan cezalandırılmasını talep ettiler. 
  
İddia makamı esas hakkında mütalaasında, sanığın çocuklara cinsel istismarda bulunduğunun gelen raporlar doğrultusunda kanıtlandığını söyledi. "Cinsel istismar ve müstehcen görüntü izletmek" suçlarından kuvvetli suç unsurunun ortada olmasından kaynaklı ceza almasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Duruşma Savcısı Özlem Eğridere, verdiği mütalaasında sanık Adil Ş.'nin 4 kız öğrenciye yönelik 'zincirleme cinsel istismar'  ve 'müsthecen yayın izletmek' suçundan 170 yıl,  2 mağdur için ise  'cinsel istismar' suçundan  65 yıl olmak üzere toplam 235 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Dava 13 Temmuz 2017'ye ertelendi. 

KADIN ÖRGÜTLERİ DAVAYI TAKİP ETTİ

Öte yandan duruşma öncesi kadın örgütleri adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Çocukların hayallerini karartanları aklatmıyoruz", "İstismar felakettir sessiz kalma", "Çocukların cinsel istismarına sessiz kalmıyoruz" pankartları açan kadınlar, "Çocuklar değil sapıklar utanacak" , "Çocuk susar sen susma" , "Tecavüz insanlık suçudur aklanamaz" yazılı dövizler taşıdı.

O dönem çocukların öğretmeni olan ve olayı açığa çıkartan Saadet Özkan, 4 yıldır mücadele ederek kararın çıkmasını beklediklerini söyledi. Çocuklara yapılan cinsel istismarın araştırılması, önlenmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması için meclisin yasa çıkarması gerektiğine dikkat çeken Özkan, "Meclisin bu çağrımızı duyup, çocuklara yapılan bu insanlık dışı korkunç durumun önüne geçmesini istiyorum. Çaresiz çocuklara çare olalım. Susmayalım haykıralım. Adalet istiyorum" diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Emine Kuru’nun katiline ağırlaştırılmış müebbet

SONRAKİ HABER

NATO to 'formally' join the US-led anti-ISIS coalition

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...