25 Mayıs 2017 11:56

Çakırözer: Grevin engellenmesi insan haklarına aykırı

Cam işçilerinin grevinin yasaklanmasına tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hükümeti bu karardan vazgeçmeye çağırdı.

Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kristal-İş Sendikası’na bağlı cam işçilerinin grevinin 22 Mayıs’ta Bakanlar Kurulu kararıyla grev hakkı engellenmesini Meclis gündemine taşıdı. Hükümete grev erteleme kararından vazgeçilmesi çağrısında bulunan Çakırözer, “Grev hakkı en demokratik haktır. Cam işçilerimizin 24 Mayıs’ta başlatacakları grevin engellenmesi hem demokrasiye hem de temel insan haklarına aykırıdır. Alınan bu hukuksuz karardan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİ ÇİĞNENMİŞTİR

AKP hükümeti döneminde cam işçilerini yönelik üçüncü grev yasaklaması kararının alındığını hatırlatan Çakırözer, hükümetin aldığı bu yasaklama kararı ile hukukun hiçe sayıldığını söyledi. Çakırözer, "AKP hükümeti başta uluslararası çalışma örgütü olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu tüm uluslararası sözleşmelere, anayasamıza ve yasalarımıza aykırı biçimde işçi sınıfımızın en demokratik hakkı olan grev hakkını elinden almaktadır. Son olarak 5 ilde 9 fabrikada Kristal-İş sendikası üyesi toplam 6 bin cam emekçimizin 24 Mayıs’ta başlatacağı grev Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi. Anayasa mahkemesi 2015’te sendikanın başvurusu üzerine hükümetin hak ihlalinde bulunduğuna hükmederek, ‘grevi yasaklayamazsın’ dedi. AKP hükümeti ise anayasa mahkemesi kararı yokmuş gibi, şimdi bir kez daha grev yasağı getirerek ‘hukukun üstünlüğü ilkesini’ çiğnemiştir! Hukuku hiçe saymıştır” diye konuştu.

CAM İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ

Hükümete alınan hukuksuz karardan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Çakırözer, “Cam işçileri ülkemizi cam üretiminde Avrupa’da birincisi, dünyada üçüncüsü yaptılar. Bunun neresi ulusal güvenliği tehlikeye sokmaktadır ki onların hak arayışına engel olunmaktadır. Bir an önce alınan bu hukuksuz karardan vazgeçilmelidir! Cam emekçilerimizin haklı mücadelesinin yanındayız. Destek olmaya devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çaldıran'da 3 asker ve 1 korucu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...