25 Mayıs 2017 11:00

AKP'li başkanın 'evet' rüşveti Meclis gündemine taşındı

AKP’li Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül’ün, referandumda 'evet' için çalışan muhtarlara para dağıttığı görüntüler Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ordu’nun AKP’li Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül’ün, Başkanlık referandumunda 'evet' için çalışan muhtarlara para vaadettiğini itiraf ettiği görüntüleri Meclis gündemine taşıdı. Bayır, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği önergede "Çam sakızı çoban armağanı adı altında bir ödenek şekli var mıdır? ‘Evet’ oyu çıkmayan mahallere de teşvik anlamında para ödülü verilecek midir?’’ sorularını yöneltti.

CHP'li Tacettin Bayır'ın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

"Ordu’nun AKP’li Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Başkanlık referandumunda 'Evet' çıkması için muhtarlara vaat ettiği parayı itiraf ettiği görüntüleri basına yansımıştır. Videoya göre, Belediye Başkanı İsa Gül, referandumda en çok 'Evet' oyunu veren köye ve mahalleye 50 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye 30 bin, dördüncüye 20 bin, beşinciye ise 10 bin Türk Lirası verdiğini söylemiş ve 'Bugün de muhtarlarımızı 2017 yılı içerisinde muhtarlarımızın kendi istekleri doğrultusunda mahallelerinde eksik olan bir hizmette kullanılmak üzere kendilerine bu belgeleri veriyoruz. Bu da bizim çamsakızı çoban armağanı, teşvik anlamında bir projemiz olmuş oldu.' ifadelerini kullanmıştır.

Bu bağlamda;

1- Ordu’nun AKP’li Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül’ün çamsakızı ve çoban armağanı adı altında dağıttığı para ödülünü nasıl karşılıyorsunuz?
2- Neden en yüksek ‘Evet’ oyu çıkan mahallelerin muhtarlarına bu paralar verilmiştir?
3- Söz konusu Belediye Başkanı, ‘Evet’ oyu çıkmayan diğer mahallere de teşvik anlamında para ödülü verecek midir?
4- Söz konusu Belediye Başkanı için, herhangi bir soruşturma başlatacak mısınız? Başlatacaksanız bunu kamuoyu ile paylaşacak mısınız?
5- Belediye başkanlarının görev ve yetkileri arasında,  Çamsakızı çoban armağanı adı altında bir ödenek şekli var mıdır? Ne zamandan beri sandık sonuçları, teşvik adı altında proje şeklinde verilmektedir?"

NE OLMUŞTU?

Ordu’nun AKP’li Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, başkanlık referandumu sürecinde muhtarlar arasında bir yarışma düzenlemiş ve referandumda en çok 'evet' oyunu çıkan köy ya da mahallenin muhtarına 50 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye 30 bin, dördüncüye 20 bin ve beşinciye ise 10 bin Türk Lirası vermeyi vaat etmişti.

İsa Gül, yaptığının çok doğru, takdir getirecek bir icraat olduğunu düşünürek muhtarlara ödül belgelerini takdim ettiği töreni videoya çektirmiş ve tören sırasında bir konuşma yapmıştı. İsa Gül'ün törende yaptığı konuşma şöyle:

“Mesudiye ilçesinde Cumhurbaşkanlığı halk oylaması referandumunda, muhtarlarımızla ve halkımızla yapmış olduğumuz seçim sırasında biz muhtarlarımıza şu sözü vermiştik; Mahallemizde en fazla çalışan, emek sarf eden muhtarımızın mahallesine köyüne yatırım sözü vermiştik. Birinci gelene 50 bin TL, ikinci gelene 40 bin TL, üçüncü gelene 30 bin TL, dördüncü gelene 20 bin TL beşinci gelene de 10 bin TL yatırım sözünü vermiştik. Bugün de muhtarlarımızı 2017 yılı içerisinde muhtarlarımızın kendi istekleri doğrultusunda mahallelerinde eksik olan bir hizmette kullanılmak üzere kendilerine bu belgeleri vermiş olduk.

Mesudiye’de 69 mahallemiz var. 69’u da bu konuda gayret sarf ettiler. Tabi ipi göğüsleyen bu arkadaşlarımız oldu. Hem memleket için vatan için ‘Evet’ noktasında büyük çaba sar ettiler. Bu da bizim çamsakızı çoban armağanı, teşvik anlamında bir projemiz olmuş oldu.”

Bu skandal görüntüleri Oda TV'den Fethi Yılmaz ortaya çıkardı. İşte o skandal görüntüler:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yavru cüce su aygırı 'Mela'

SONRAKİ HABER

Cinsel istismar hükümlüsü 5 yıl sonra yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...