25 Mayıs 2017 10:50

Telefon ve mesaj kayıtları boşanma davasında kullanılır mı?

Whatsapp kayıtları boşanma davasında başlı başına bir delil sayılamaz fakat, bir olayı kanıtlamak maksadıyla destekleyici olabilir.

Paylaş

Boşanma davası sürecinde avukatlara en sık sorulan sorulardan birisi de telefon ve mesaj kayıtlarının boşanma davalarında kullanılıp kullanılamayacağına yöneliktir. Ankara avukat aramaları neticesinde avukatların kapısını çalan kişiler, hem hukuki konularda hem de teknolojik anlamda bu sorunun cevabını merak ederken, boşanma avukatları canlı yayınlarda yaptıkları açıklamalarda hukuki anlamda bunun mümkün olmadığını çünkü dataların mahkemeye sunulamayacağını, talep edilse bile GSM şirketlerinin mahkemenin talebi doğrultusunda yalnızca hangi telefon numarası ile ne kadar görüşüldüğünü mahkemeye sunulabileceğini fakat, görüşmenin içeriğine dair herhangi bir şekilde bilgi verilemeyeceğini belirtti.

Günlük hayatta sıkça kullanılan Whatsapp kayıtlarının ise, başlı başına bir delil sayılamayacağını dile getiren boşanma avukatı yaptığı açıklamada ; “Whatsapp kayıtları başlı başına bir delil sayılamaz fakat, bir olayı kanıtlamak maksadıyla WhatsApp kayıtları da olayı destekleyici bir unsur olarak görülebilir” ifadelerini kullandı. Delillerin usulsüz olarak elde edilmesi ile usulsüz olarak yaratılan delil arasındaki farka da değinen boşanma avukatları usulsüz olarak elde edilen delillerin somut olayın niteliğine göre değer kazandığını belirtilirken, usulsüz olarak elde edilen delillerin hiçbir şekilde davalarda kullanılamayacağını belirtti.

Mesaj kayıtlarının içeriğine ulaşmanın mümkün olmadığını söyleyen avukatlar, en iyi boşanma avukatı arayışı içerisinde olan kişilerin ilk sorularının , telefon mesaj kayıtlarına ve içeriklerine ulaşmanın mümkün olup olmadığı hususu diye değerlendirme yapmaktadırlar. Kişilere, yazılı kayıtların, telefonda var olduğu sürece delil olarak kullanılabileceği durumu anlatılmaktadır diyen avukatlar, özellikle bu konuda ciddi bilgi kirliliği var olduğunu gözlemlediklerini iletmektedirler. (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Bursa Şubesi 'Yaşam Nöbeti'ne başladı

SONRAKİ HABER

Destici SMA hastaları için bedelli askerlik kaynağı önerdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa