25 Mayıs 2017 11:01

Eğitim Sen Bursa Şubesi 'Yaşam Nöbeti'ne başladı

Eğitim Sen Bursa Şubesi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yaşam nöbetine başladı.

Paylaş

Eğitim Sen Bursa Şubesi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanması, OHAL’in kaldırılması ve KHK’ler ile hukuksuzca işlerinden atılan emekçiler işlerine iade edilmesi için yaşam nöbetine başladıklarını açıkladı.

‘TUTUKLAMALAR KORKUNUN GÖSTERGESİ’

KESK toplantı salonunda yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “Tutuklamamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri” gerekçesiyle tutuklandığını belirterek “OHAL KHK’leriyle hukuksuzca ihraç edilen üyelerimizin tutuklanması hukukun değil, siyasi iktidarın kapıldığı korkunun göstergesidir! Kaldı ki tutuklama kararının siyasi talimatlarla alındığı çok açıktır!” dedi.

Erdağı “Hükümet ve yargı, haksızlık ve hukuksuzluk kuşatmasına karşı ‘işimi geri istiyorum’ diyerek isyan eden, bedenlerini açlığa yatıran iki insanın taleplerini karşılamayı değil, aksine onları gözlerden uzaklaştırarak sindirebileceğini ve üyelerimiz için oluşan kamuoyunun etkisini kırabileceğini düşünmektedir” diye konuştu. 

'OHAL KALDIRILMALI, EMEKÇİLER İŞLERİNE İADE EDİLMELİ'

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı şöyle devam etti: “OHAL kaldırılmalı, KHK’ler ile hukuksuzca işlerinden atılan emekçiler işlerine iade edilmelidir. Eğitim Sen olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın iradelerini zor kullanarak yok sayabilecek her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz! Bir kez daha onların yaşamlarına yönelik en ufak bir tehdidin sorumlusunun hükümet olacağının özellikle belirtiyoruz! Bu kapsamda üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: Zorla kaybedilenler araştırılsın

SONRAKİ HABER

Telefon ve mesaj kayıtları boşanma davasında kullanılır mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...