25 Mayıs 2017 10:45

EMEP: Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, gözaltına alınan Kadıköy İlçe Başkanı Yunus Demir ve 10 kişinin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Paylaş

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını protesto ederken gözaltına alınan Kadıköy İlçe Başkanı Yunus Demir ve 10 kişinin derhal serbest bırakılması gerektiğini açıkladı. 

“İlçe Başkanımız Yunus Demir ve tüm gözaltılar serbest bırakılsın!” başlığıyla yayınlanan açıklamada “23 Mayıs Salı günü Kadıköy’de dâhil birçok il ve ilçede, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri ve açlık grevindeki olup tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması için yapılan basın açıklamasına polis yine keyfi bir biçimde müdahale etmiştir.  En temel insan hakkı olan ifade ve eylem özgürlüğü, hiçbir hukuki dayanağı olmamasına rağmen gasp edilmiş, gerçekleştirilen polis saldırısında çok sayıda insan darp edilmiş ve aralarında Kadıköy İlçe Başkanımız Yunus Demir’in de bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştır.” dedi.

EMEP basın açıklamasında şöyle dedi: 

“Sadece bir basın açıklaması eylemi olmasına rağmen, savcı 7 gün gözaltı süresi istemiştir. Arkadaşlarımız 3 gündür gözaltındadır. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP genel başkanı olduğu AKP genel kurulunda, ‘demokratik reformlar’dan söz açılmış olsa da, sadece 4 gün içindeki, neredeyse bütün eylemlere sert polis saldırıları, açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’nın gözaltına alınması ve tutuklanması; tek adam yönetiminde faşist bir rejimin inşa edildiğini, az çok kalan demokratik hak kırıntılarının da tamamen rafa kaldırılmakta olduğunu göstermiştir. Hileli ve meşru olmayan bir referandumla kurulmak istenen bu rejim, ancak tüm emekçi halkımızın mücadelesi ile geriletilebilir.

Demokratik ve temel bir hakkını kullanan gözaltındaki Kadıköy İlçe Başkanımız Yunus Demir ve 10 arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır.

Emek Partisi olarak bu sürecin takipçisiyiz. OHAL Kaldırılsın! KHK’ler geri çekilsin ve mağduriyetler giderilsin!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kavurmacı'nın tahliyesine dair sorulara 'özel hayat' reddi

SONRAKİ HABER

AYM, İmralı'dan gönderilmeyen mektup için tazminata hükmetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...