25 Mayıs 2017 10:29

Emek örgütleri: Cam işçisi yalnız değildir

Eskişehir’de KESK, DİSK, TMMOB ve EBTO grevleri yasaklanan cam işçileri ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı.

Paylaş

Eskişehir’de KESK, DİSK, TMMOB ve EBTO ortak açıklama yaparak grevleri yasaklanan cam işçileri ile dayanışma içinde olduklarını belirtiler. 

4 örgüt adına ortak açıklamayı okuyan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz bütün yasalara ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen cam işçilerinin grevinin yasaklanmasına tepki göstererek her ne kadar adı erteleme olsa da bunun fiilen bir yasaklama olduğunun altını çizdi. 

Hükümetin grev yasaklamalarını gelenek haline getirdiğini belirten Ayaz AKP Hükümeti döneminde ertelenen grev sayısının 12’ye ulaştığını ve grev hakkı gasp edilen işçi sayısının da 60 bine ulaştığını söyledi. 

12 Eylül darbesi döneminde grev hakkının sadece toplu sözleşme döneminde kullanıldığını ancak bugün onun dahi kullanılamadığın belirten Ayaz, işverenlerin sınırsız kar hırsının milli güvenlik olarak kabul edilemeyeceğini, asıl güvenlik sorunun iş cinayetlerine kurban giden işçilerin çalışma koşullarında olduğunu belirtti. 

İşçinin evine götüreceği ekmeğini işverenin ve Yüksek Hakem Kurulunun insafına bırakmak için uydurulan milli güvenlik bahanesinin bir inandırıcılığı olmadığını belirten Ayaz “İşçi sınıfına kiralık işçiliği ve taşeron köleliği dayatanların, kıdem tazminatına göz dikenlerin, grev hakkını gasp edenlerin, diğer yandan da teşvikler ile patronların cebini doldururken kime hizmet ettikleri açıkça ortadadır” dedi. 

Son olarak ise cam işçileri ve Kristal İş Sendikası ile dayanışma içinde olduklarını belirten Ayaz, grev yasaklarına karşı işçilerin her türlü eylemlerinin yanında olduklarını söyledi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de Gülmen ve Özakça için nöbet eylemi 2. gününde

SONRAKİ HABER

Adana’da yağış mağduru çiftçinin zararı karşılanacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...