05 Temmuz 2012 10:03

Tunus’ta sansüre tepki istifası

TUNUS’ta ülkenin basın-yayın reformlarını düzenlemekle görevli idaresi, “hükümetin uyguladığı sansürden” dolayı kendini feshetti. İdare 2011 yılında gerçekleşen devrimden sonra yeni basın-yayın kanunları yazılması için kurulmuştu.Milli Bilgilendirme ve İletişim Reformu İdaresi başkanı Kamil Labidi, “

Tunus’ta sansüre tepki istifası
Paylaş

TUNUS’ta ülkenin basın-yayın reformlarını düzenlemekle görevli idaresi, “hükümetin uyguladığı sansürden” dolayı kendini feshetti. İdare 2011 yılında gerçekleşen devrimden sonra yeni basın-yayın kanunları yazılması için kurulmuştu.

Milli Bilgilendirme ve İletişim Reformu İdaresi başkanı Kamil Labidi, “görevlerine devam etmek için bir neden görmediklerini” söyledi.

Mısır’ın devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali’nin ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan ayaklanmaların ardından yapılan seçimlerle işbaşı yapan İslamcı hükümet, eski ve baskıcı yöntemlere başvurmakla suçlanıyor.
Bağımsız medya komisyonunun feshi konusunda açıklama yapan Kamil Labidi, hükümeti basın özgürlüğü ve yeni medya kanunlarının hayata geçirilmesi konusunda adım atmamakla suçladı.
Kamil Labidi “Durumun ne kadar vahim olduğu konusunda yetkili mercileri uyarırken hükümeti de sansüre ve yanlış bilgi vermekle suçluyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meksika’da oylar yeniden sayılacak

SONRAKİ HABER

Suriyeli ‘muhalifler’de bölünme büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...