25 Mayıs 2017 08:19

Batıkent’te Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmasına tepki

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Meydanı'nda Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanması protesto edildi.

Paylaş

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Batıkent’te bir araya gelen vatandaşlar KHK ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için 78 gündür açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını protesto etti.

Dün akşam saatlerinde Batıkent Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, “Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganları atıldı.

Ortak açıklamayı okuyan Onur Şahin, olağanüstü halin olağan hale getirilmeye çalışıldığını belirtti. Devletin hiçbir gerekçe göstermeden işten attığı emekçilerin şiddet içermeyen barışçıl eylemlerini dahi baskıyla ve zorbalıkla engellemeye çalıştığını ifade eden Şahin, “Bu insanlık dışı uygulamaların en son örneğini 77 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın tutuklanmalarıyla gördük. Arkadaşlarımız açlık grevinde olmalarına rağmen hiçbir geçerli sebep ortaya konulmaksızın karga tulumba gözaltına alınıp tutuklanmışlardır. Sağlık örgütlerinin de açıkça belirttiği gibi 77 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumu geri dönüşü olmayacak şekilde kötüleşmeye başlamıştır” dedi.

Gülmen ve Özakça ile görüşen Avukat Ebru Timtik de eylemde konuştu. “Semih ve Nuriye'nin eylemi masum değilse dünyada ne masumdur” diye soran Timtik, tutuklamaya itiraz ettiklerini ve toplamda 20 günlük bir süre içerisinde suç işlendiğinin savunulduğunu aktardı. Timtik, Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının şu an kontrol altında olduğunu dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de iş makinesine sıkışan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Diyarbakır ve Ağrı'da DTK üyelerine gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...