25 Mayıs 2017 08:06

Manchester United şampiyonluğu kurbanlara adadı

UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Manchester United'da futbolcular kupayı IŞİD saldırısının kurbanlarına adadı.

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ajax’ı 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzanan Manchester United’da futbolcular, zaferi IŞİD saldırısında hayatını kaybedenlere adadı.

İngiltere’nin Manchester kenti, Pazartesi günü konser sırasında gerçekleşen bombalı intihar saldırısıyla sarsıldı. 22 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası gözler, kentin dünya çapındaki en popüler varlığı Manchester United’ın Çarşamba günkü UEFA Avrupa Ligi finaline çevrilmişti. UEFA’nın final maçının planlandığı şekilde oynanması yönündeki kararı sonrası Jose Mourinho’nun öğrencileri, genç Ajax takımını Paul Pogba ve Henrikh Mkhitaryan’ın golleriyle mağlup etmeyi başardı.
Maç sonrası konuşan kulübün 89 milyon sterlinlik rekor transferi Pogba, “Bu olayların tüm dünyada çok üzüntü verici olduğunu biliyoruz. Konsantre olmamız gerekiyordu, bu çok önemliydi. Manchester için kazandık, onlar için ve ülke için çalıştık. İngiltere, Manchester ve ölen insanlar için oynuyoruz” dedi.

‘İNSANLARIN HAYATINI KUPAYLA DEĞİŞİRDİK’

4. Avrupa kupasını kazanan Portekizli Teknik Direktör Jose Mourinho da “UEFA’nın maçı oynatma kararına katılıyorum. Yaşanan olay elbette sevincimizi gölgeliyor. Yapabilseydik hiç düşünmeden insanların hayatını bu kupayla değişirdik. Bu kupa Manchester şehrini daha mutlu yapar mı? Belki. Ama biz işimizi yapmak için buraya geldik, kazandığımız için mutluyuz.”

Maçın oyuncusu seçilen Ander Herrera, “Dün sabah yıkılmış durumdaydık. Futbolu ve hayatı düşünüyorsunuz ve başka bir seçeneğiniz yok. Antrenman yapmak çok zordu. Ancak menajerimiz tek yapabileceğimizin kupayı onlar için kazanmak olduğunu söyledi. Biz de bunu yaptık. Bu sadece bir futbol maçı ve kupa ama insanlara yüzde 1 oranında destek olabilmişsek bile bizim için yeterli” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARISIZ’ SEZONDA İKİ KUPA

Manchester United sezon boyunca olduğu gibi futbol olarak taraftarlarına keyif vermese de 6. Avrupa kupasını(Süper Kupa dahil) kazanmış oldu. MANU böylece önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Manchester ekibi aynı zamanda sezonu iki kupayla kapatmış oldu. Kulüp, Şubat ayında Lig Kupası’nı müzesine götürmüştü. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 350 gram pide 1 lira 80 kuruş

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de iş makinesine sıkışan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...