25 Mayıs 2017 07:55

Maltepe’de asbest sempozyumu 

Maltepe Belediyesi 'Kentsel Dönüşümde Asbest ve Belediye' konulu bir sempozyum düzenledi.

Paylaş

Maltepe Belediyesi, “Kentsel Dönüşümde Asbest ve Belediye” konulu bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda, asbestin zararları, kentsel dönüşüm ve asbest, asbestin kullanım alanları, asbestin nelerde bulunduğu ve asbestin neden olduğu hastalıklar konusunda sunumlar yapıldı. Toplantıya İstanbul’daki bazı ilçe belediyelerinden de yetkililer katıldı. 

Asbest Söküm Uzmanları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, “Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak insanların hakkıdır. Bizlerin, insan olma sorumluluğu ötesinde kamu çalışanları olarak kamusal sorumluluğumuzun da olduğunu ve bu sorumluluğu amasız, fakatsız yerine getirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Maltepe Belediyesinin, asbest tespiti ve uzaklaştırılması kararı aldığı Mart 2016 tarihinden itibaren bugüne kadar 781 binada denetim yaptığını, bunların yaklaşık yüzde 25’inde asbest çıktığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Aslan, “Belediyeler olarak, insan sağlığı açısından ciddi problemlere yol açan asbestin, artık yönetmelikler çerçevesinde tespit ve uzaklaştırılmasının zorunlu hale gelmesini ve bu konuda belediyelere daha fazla yetki verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. 

Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Cafer Fidan da, “Bu toplantının ilk basamağı belediyeler ancak halkımıza yönelik olarak da toplantı düzenleyeceğiz. Halkımız şu an tabi çok bilgili değil ama asbest denetimi yapan belediyelerin sınırları içerisinde bir farkındalık da var” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs'ta TOMA'nın çarptığı kişinin ölümü Adli Tıp'ta

SONRAKİ HABER

Ağrı'da çatışma: 2 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...