31 Mart 2011 15:31

SUNU: Geldi bahar ayları...

Dergimizin bu sayısını hem havaların hemde gelişmelerin sıcak olduğu bir dönemde sizlerle buluşturuyoruz. Seçimlerle birlikte kılıçlar çekilmiş, silahlar kuşanılmış bir atmosfer hakim.. Herkes herşey söylüyor, herkes herşey yapıyor. Tabiri caizse ‘at izi it izine’ karışmış vaziyette. İstismardan yalana, ikiyüzlül&u

SUNU: Geldi bahar ayları...
Paylaş

Dergimizin bu sayısını hem havaların hemde gelişmelerin sıcak olduğu bir dönemde sizlerle buluşturuyoruz. Seçimlerle birlikte kılıçlar çekilmiş, silahlar kuşanılmış bir atmosfer hakim.. Herkes herşey söylüyor, herkes herşey yapıyor. Tabiri caizse ‘at izi it izine’ karışmış vaziyette. İstismardan yalana, ikiyüzlülükten, pişkinliğe herşey meşru gösteriliyor.Yani anlaycağınız geldi bahar ayları gevşedi siyasetçilerin dil yayları.

Bizde elimizden geldiğinde bu riyakar yüzleri, arsız dilleri sizlere göstermeye, anlatmaya çalıştık.

*****

Japonya’da yaşanan depremin sonrasında nükleer santrallerin yayılamsıyla binlerce insanın yaşamı ve doğa tehdit altında. Tüm bu yaşanalar bütüm ülkeleri tedirgin etmiş, öyle ki Amerika, Almanya gibi büyük ülkerin Nükleer santrallerini gözden geçirmesine ve bir kısmının durdurulmasına kadar varılmış durumda. Peki ya nükleer gazların üstümüze güzel bir bahar yağmuru olarak yağma ihtimalinin olduğu memleketimde nasıl bir insan manzarası var. Ülkemizde yaşanan olaylardan sonra başbakan nükleer santralle tüpü aynılaştırarak, en güvenli nükleer santrali yapacağını söyledi. Tüm bu yaşananların yorumunu dergimizin sayfalarına ve sizlere bırakıyorum.

****

Dergimizn ilk sayfalarını yukarıda anlatmaya çalıştığım meseleye ayırdıysak ta, gündemin hızla değiştiği bugünlerde güncel bir çok meseleye değindik. Arap dünyasında yaşanan ayaklanma, aç gözlü AB devletlerinin bu ayaklanmalara çeki düzen vermek için Libya’ya düzenledikleri saldırı, Türkiye’nin bu saldırının bir parçası ve piyonu haline getirlmesini gözler önüne sermeye çalıştık. Yine Nazi faşizmini andıran, farklı tüm sesleri kısmayı, tüm düşünceleri yakmayı amaç edinen AKP’ye karşı inadına onurlu gazeteciliğin gereğini yapanların, sesi olmaya çalıştık.

****

Dergimizde eksik değindimiz, anadilde eğitim, siyasi tutukluların serbest bırakılması, %10 barajın düşürülmesi, askeri ve siyasi operasyonlara son verilmesi talepleriyle alanlara çıkan kürt halkının yanında olduğumuzu söyleyerek, iyi okumalar diliyoruz..

Görüşmek üzere

ÖNCEKİ HABER

Al birini vur ötekine

SONRAKİ HABER

Kürtler taleplerinde kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...