25 Mayıs 2017 01:14

Grev yasakçıları işbaşında, Şişecam işçilerinin yanındayız

Bizler Çiğli Organize'deki Schneider işçileri grev yasağına karşı mücadele deneyimlerini aktararak cam işçilerine destek verdi. 

Paylaş

Çiğli Schneider İşçileri 
İzmir

Selam olsun alın teri, geleceği ve ekmeği için mücadele eden Şişecam işçilerine!

Bizler Çiğli Organize’de grevi yasaklanan ama kararlı tutumu ve sendikanın da işçilerin mücadelesine önayak olarak tabanla beraber hareket etmesiyle kazanan Birleşik Metal-İş üyesi işçileriz.

Sizlerin mücadelesini işçi basını olan Evrensel gazetesinden takip etmeye çalışıyor ve merakla izliyoruz. Çünkü her gün içinden geçtiğiniz zor, meşakkatli ama umut vaat eden mücadeleniz ile bizim kısa bir dönem önce içinden geçtiğimiz süreç aynı.

Daha doğrusu mücadelenin az çok verilmeye çalışıldığı her yerde aynı kademelerden geçiliyor. Bu arada dost da, düşman da, mücadeleci ile uzlaşmacı ve işbirlikçi anlayışlar arasındaki fark da ortaya çıkıyor.

Ama asıl önemli olan ve biz işçi emekçilerin görmesi, bilmesi gereken ise tüm bunlara sebep olanın, yana, çalışma yaşamımızı, doğamızı, sağlığımızı, yaşantımızı sermayedarlar için dikensiz gül bahçesine çeviren hükümetler ve onların şu anki sesi soluğu olan AKP iktidarı olduğudur.

‘EKMEĞİMİZİ KÜÇÜLTENLER GREVLERİ YASAKLIYOR’

15 yıllık iktidarları boyunca durmadan ekmeğimizi küçülten, iş güvencemizi ortadan kaldıranlar, en son olarak da kıdem tazminatımızı yok etmek istiyor. Bu ve bunun gibi birçok saldırının karşısında sizin ve bizim gibi emeği ile geçinenlerin elindeki tek silah olan grevleri yasaklayarak aynı saldırı politikasını sürdürüyor. 

İşte tüm bunlardan dolayı daha önce de 3 kere grevi yasaklanmış olan Şişecam işçileri ve sendikaları Kristal-İş şimdi tekrar bir grev yasağı ile karşı karşıya. Bizler de bu süreçleri yakından ve tüm iliklerimize kadar yaşadık. Son gün, son dakika grevimiz AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanının imzası ile (sizin gibi milli güvenliği tehdit ettiğimiz gerekçesiyle) yasaklandı.

Ancak bizler bu kararı tanımayarak, işçilerin mücadelesinde çözüm arayarak ve kavgaya tutuşarak mücadeleyi seçtik ve kazandık.

Yakın zamanda TÜPRAŞ işçileri de fabrikalarına kapanarak kazandı. Türk Metal’e bağlı TEKNOROT işçileri satış sözleşmesini tanımayarak isyan ettiler.

Yani işçilerin, emekçilerin birbirine kopmaz bağlarla sarıldığı,birlik olup mücadele ettiği zaman kazanıldığını, hem işçi sınıfının tarihindeki örnekler hem de çok yakın zamanda yaşadığımız deneyimler gösteriyor.

‘SINIFA OLAN SORUMLULUĞUMUZLA HAREKET ETTİK’

Bizler metal işçileri olarak bu yola girdiğimizde öncelikle şunu biliyor ve ona göre yol alıyorduk: Eğer biz mücadele eder ve kazanırsak arkamızdan gelecek olan cam işçileri, kamu işçileri ve MESS sözleşmesinde işçiler kazanacak. Ama yok biz buradan kaybederek çıkarsak ardımızdan gelenlerde daha fazla kayıplarla yol alacak.

İşte bu nedenle sınıfa karşı sorumluluğumuzun bilinciyle mücadeleye atıldık ve sermayenin ve iktidarın saldırılarına karşı sendikamızla beraber mücadeleyi seçtik, kazandık. Şimdi sıra sizde cam işçisi arkadaşlar.

Artık bu bayrağı sahiplenmeli, sendikanızı da önünüze katmalı, sömürü ve talan düzenine bir darbe de siz vurmalısınız. Bizler verdiğiniz ve vereceğiniz zorlu kavgada yanınızda olacağımızı ve sınıf dayanışması içerisinde olacağımızı buradan ilan ediyor, “Yaşasın cam işçilerinin direnişi, yaşasın sınıf dayanışması!” diyerek mücadelenizde başarılar diliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

14 Haziran’daki duruşması için dayanışma bekliyor

SONRAKİ HABER

Geleceğimiz ve grev hakkı için dayanışma zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...