25 Mayıs 2017 00:53

Hiçbir şampiyonluk silemez geçmişi

Alper Kaya, 3. Lig playoff finalinde oynayacak olan Silivrispor'un başkanı Ümit Kalko'nun geçmişinde yaşadığı olayı yazdı.

Paylaş

Alper KAYA

3. Lig’de playoff finalinde Silivrispor-Erbaaspor eşleşmesi gerçekleşti. Playoff finali 27 Mayıs’ta Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak. Final öncesi, yönetim kanadına baktığımız zaman playoff finaline kan bulaştığını görüyoruz.

Silivrispor’da sezon başında başkanlığa, bir okul zincirinin müdürü olan Ümit Kalko seçilmişti. Bu okul zincirini yakın dönemde Sancak Group ve Suudi işadamları ile yaptıkları ortaklıkla hatırlıyoruz: Mektebim Okulları. Mektebim, çok kısa sürede 20’yi aşkın şubeye ulaşarak 30’lu yaşlarının sonlarındaki genç idareci Ümit Kalko’nun sükseli bir yatırımı olarak göze çarpmıştı. Son olarak kapatılan ‘FETÖ’ okullarına talip olan genç işadamı “Bu okullar aslında milletin ve devlet ile işbirliği içinde o okulları millete tekrar kazandıralım” demecini vermişti.

Ümit Kalko’nun kariyer hikayesi, bildik. Sirkeci’de bir tezgahta çikolata satarak iş hayatına atılan genç işadamı, kısa sürede kariyer basamaklarını ve yatırım hamlelerini birer birer tırmanarak şimdi yılda sekiz şubenin açıldığı bir okul zincirinin tepesinde, her ne kadar koltuğu Suudi işadamlarıyla paylaşsa da, oturuyor.

ÜMİT KALKO’NUN UNUTMAK İSTEDİĞİ SALDIRI

Ancak bu tepeye yükseliş esnasında, muhtemelen Kalko’nun unutmayı çok isteyeceği bir olay var.

Günler 8 Eylül 2007’yi gösteriyor. Ümit Kalko o zamanlar daha bir genç. Ümit Açıköğretim Dershanesi isimli bir dershanesi var. İstanbul Üniversitesi İşletme Kampüsü önünde, başka bir dershanenin reklam broşürünü dağıtan gençlere iddialara göre bilerek arabasını üzerlerine sürüyor; bu gençlerden Deniz Toprak ise bacağını kaybediyor. Atanamadığı için harçlığını çıkarmak için broşür dağıtan öğretmen Deniz Toprak’a ve nezaketindeki arkadaşlarına ise, Avcılar Ülkü Ocakları reisi saldırıp silah gösteriyor.

Hikayenin devamı yok! Yani, var ama yok. Haberlere göre, Ümit Kalko “Kasten adam yaralamak” suçundan dolayı savcılık tarafından tutuklanıyor. Ne zaman cezasını çekti, ne zaman çıktı; 2011 yılında Mektebim’i kurduğu süreye dek geçen dört yılda ne yaptı? Hepsi havada kalıyor.

İşte Silivrispor, gelecekte ilçede belediye başkanlığı seçimine oynayacağı söylenen Ümit Kalko’nun yönetiminde playoff finaline çıkıyor.

ÖNCEKİ HABER

İrlandalı turist, otel odasında ölü bulundu

SONRAKİ HABER

14 Haziran’daki duruşması için dayanışma bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa