24 Mayıs 2017 21:57

Esra Gövem için adalet istediler

Bir yıl önce Edremit’te boşandığı eşi tarafından öldürülen Esra Gövem davası öncesi kadınlar adalet istedi.

Paylaş

C.Saffet YILMAZ
Balıkesir

Yaklaşık bir yıl önce Edremit’te boşandığı eşi tarafından öldürülen Esra Gövem davası öncesi kadınlar adalet istedi.

Yaklaşık bir yıl önce 29 Mayıs 2016 günü Edremit’te boşandığı HG tarafından evinde 8 yerinden bıçaklanarak öldürülen Esra Gövem davasının 3. duruşması Burhaniye de görüldü. 

Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma öncesi Körfez Bağımsız Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamaya namus bahanesiyle kocası tarafından öldürülen Pınar Çiçek’in yakınları ve komşusu tarafından öldürülen Emine Kuru’nun ailesi katıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Uysal Balıkesir’de 1 yılda 6 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirterek yargı kararlarının kadın katilleri için caydırıcı olması gerektiğini vurguladı.Yapılan konuşmalarda hakim ve savcılardan adalet istendiği dile getirilerek sadece katillerin yargılanması yerine yardım ve yataklık edenler ile azmettiricilerin de adalet önünde yargılanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmaları istendi. 

Dayanışma ve destek için gelen diğer bir kadın ise hakim ve savcılara seslenerek; kadın cinayetleri duruşmalarında verecekleri her kararda ya başka bir cinayeti önlemiş,ya da yeni bir cinayete davetiye çıkartmış olabileceklerini göz önünde bulundurmalarını istedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Yarkadaş Kezban Saçılık'ın feryadını Meclis'e taşıdı

SONRAKİ HABER

Brezilya’da on binler Temer’in istifasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...