05 Temmuz 2012 09:36

İşçi cinayetleri haziranda da ara vermedi

ÖLÜMLER yasanın olmamasından,” anlayışıyla çıkarılan İş Sağlığı, Güvenliği Yasası’na rağmen işçiler ölmeye devam ediyor. Ölümlerin nedenlerinin alınmayan önlemler, denetimsizlik ve yaptırımların caydırıcı olmaması olduğunu belirten Dev Maden-Sen, işçi cinayetlerinin haziran ayında da ara vermediğine

İşçi cinayetleri haziranda da ara vermedi
Paylaş

ÖLÜMLER yasanın olmamasından,” anlayışıyla çıkarılan İş Sağlığı, Güvenliği Yasası’na rağmen işçiler ölmeye devam ediyor. Ölümlerin nedenlerinin alınmayan önlemler, denetimsizlik ve yaptırımların caydırıcı olmaması olduğunu belirten Dev Maden-Sen, işçi cinayetlerinin haziran ayında da ara vermediğine dikkat çekti.
DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen, madencilik sektöründe haziran ayında yaşanan iş kazaları ve işçi ölümlerine ilişkin istatistik yayınladı.
Dev Maden-Sen’e göre, madencilik iş kolunda haziran ayında iş kazası sayısı 13, ölü sayısı: 4, yaralı sayısı: 25.
Dev Maden-Sen’in açıklamasında, emek ve meslek örgütleri dışlanarak, önerileri dikkate alınmadan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın çıkarıldığı vurgulandı.
Yasanın yürürlük tarihinin 50’den fazla işçi çalıştıran işyerleri için 6 ay sonra, 50 işçiden az işçi çalıştıran ve tehlikeli işyerleri için 1 yıl sonra, 50 işçiden az çalıştıran az tehlikeli işyerleri için 2 yıl sonra olduğu hatırlatılan açıklamada, yasanın tamamen sermayenin çıkarlarına hizmet edecek şekilde çıkarıldığının altı çizildi.
Bu yasanın “Bakanlık ve işverenleri iş cinayetleri karşısında sorumluluktan kurtaran bir yasa” olduğuna vurgu yapan, “Üretimin dışında hiçbir yetkisi olmayan işçilerle iş güvenliği uzmanlarını sorumlu kılan böyle bir yasa” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İkram Mihyaz Parkı açıldı

SONRAKİ HABER

CHP'li vekil: Burası bir savaş mahkemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa