24 Mayıs 2017 20:14

Sosyalist Dayanışma Dergisi Yazı İşleri Sorumlusu tutuklandı

Sosyalist Dayanışma Dergisi Yazı İşleri Sorumlusu Sezgin Kartal, İstanbul Adliyesi'nde gözaltına alınarak tutuklandı.

Paylaş

Sosyalist Dayanışma Dergisi Yazı İşleri Sorumlusu ve HDP eski PM üyesi Sezgin Kartal, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde gözaltına alınarak tutuklandı. Urfa’da da HDP Suruç eski Eşbaşkanı Yaşar Gündüzalp gözaltına alındı.

Sosyalist Dayanışma Dergisi Yazı İşleri Sorumlusu ve HDP eski PM üyesi Sezgin Kartal, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde gözaltına alınarak tutuklandı. Sosyalist Dayanışma Dergis'nin Nisan 2016 tarihinde çıkan sayısında yer alan "zafer direnen halkların olacak" başlıklı yazısı nedeni ile hakkında "Örgüt propagandası" iddiası ile hakkında 1 yıl 6 ay ceza verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 17 Ocak 2017 ilk görülen duruşmada ceza alan Kartal'ın cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Hakkında yakalama kararı olan Kartal bugün bugün hakında açılan başka bir soruşturma nedeni ile gittiği İstanbul Adliyesi'nde tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

URFA'DA DA 1 GÖZALTI 

Urfa'nın Suruç İlçesi'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Suruç eski ilçe Eşbaşkanı Yaşar Gündüzalp'ın Öveyk Mahallesi'ndeki evi polisler tarafından basılarak gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Gündüzalp, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li milletvekillerinden Genel Kurul'da dövizli protesto

SONRAKİ HABER

Sancar: Türkiye’de yargı sorun değil çünkü artık yargı yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...