05 Temmuz 2012 09:36

İkram Mihyaz Parkı açıldı

TÜM BEL-SEN’in kurucusu ve onursal başkanı olan 1994 yılında kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp katledilen İkram Mihyaz anısına Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen parkın açılışı yapıldı. Mihyaz’ın 18. ölüm yıldönümü dolayısıyla adının verildiği parkta yapılan anmada konuşan Tüm Bel-Sen İz

İkram Mihyaz Parkı açıldı
Paylaş

TÜM BEL-SEN’in kurucusu ve onursal başkanı olan 1994 yılında kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp katledilen İkram Mihyaz anısına Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen parkın açılışı yapıldı. Mihyaz’ın 18. ölüm yıldönümü dolayısıyla adının verildiği parkta yapılan anmada konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Aygün Öğrendi, 18 yıldır ısrarla katillerin bulunmasını istediklerini belirterek, “Ancak bu ülkede kaybedilen pek çok insanın faili gibi İkram Mihyaz’ın katilleri de hâlâ rahatça aramızda dolaşıyor” dedi.  

Daha sonra basın metnini okuyan Şube Sekreteri Zülkü Palut, bir Kürt emekçisi olan Mihyaz’ın sendikalaşma mücadelesinin başından itibaren içinde yer aldığını belirterek, “Sendikal hak alma mücadelesini barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle birlikte sürdürüyordu. Barış ve kardeşlik düşmanı karanlık güçler tarafından 4 Temmuz 1994’te kaçırılarak haince katledildi” dedi. Palut, aradan 18 yıl geçmesine rağmen katillerin hâlâ açığa çıkarılmadığını dile getirdi. Park açılışının ardından İkram Mihyaz’ın mezarı ziyaret edildi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

‘Performans uygulaması kabul edilemez’

SONRAKİ HABER

İşçi cinayetleri haziranda da ara vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa