24 Mayıs 2017 18:38

HDP'li Ertan: Bir çocuğun canı yanıyorsa hepimizin yanmalı

HDP Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan: Tecavüzcülerin, istismarcıların değil; çocuklarımızın, geleceğimizin korunmasını istiyoruz.

Paylaş

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan’ın hazırladığı çocuk istismarının önlenmesine ilişkin araştırma önergesi, AKP'lilerin TBMM Genel Kurulundan çıkması sonucu toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için görüşülemedi ve Genel Kurul kapandı.

Genel Kurul kapanmadan önce önerge üzerine söz alan Ertan "Çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesini istiyoruz, çocukların istismarla anılmamasını istiyoruz. Tecavüzcülerin, istismarcıların değil; çocuklarımızın, geleceğimizin korunmasını istiyoruz" dedi.

Neredeyse her gün istismar vakalarının yaşandığını belirten Ertan "Bir yerlerde bir çocuğun canı yanıyorsa hepimizin canı yanmalı. Bir yerlerde çığlık atan bir çocuğun çığlığına ses olamıyorsak susan ya da susturulan çocuğun tüm geleceğinin kararmasına göz yumuyorsak, çaresizlik hisseden ailesinin adalet arayışına yanıt olamıyorsak o zaman neden bu çatı altındayız?" diye sordu. 

'AFFEDİN BİZİ ÇOCUKLAR'

Sözlerine "Ben on yıllardır cinsel istismara, ensest suçuna maruz bırakılan, yaşamları karartılan binlerce çocuğumuzdan öncelikle özür dilemek istiyorum. Affedin bizi sevgili çocuklar, bizler sizleri koruyamadık." diyerek devam eden Ertan, geçen yıl kurulan Meclis araştırma komisyonunun üç ay çalıştığını, komisyona 80 civarında somut öneri getirildiğini ancak hâlâ çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarında bir adım dahi mesafe alınmadığını vurguladı.

'EN BÜYÜK NEDEN CEZASIZLIK'

Yargıçların "Bir baba bunu yapmaz", "Bir idareci bunu yapmaz" anlayışından kurtulmak zorunda olduğunu söyleyen Bedia Özgökçe Ertan, en büyük nedenin cezasızlık politikası olduğunu belirtti ve "İktidarda hangi partinin hükümeti olursa olsun erkekliğe bu denli güç verdiği ölçüde bu sorun devam edecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Otomobilde geyik, karaca boynuzu, sansar postu ele geçirildi

SONRAKİ HABER

Üsküdar'da otomobil içinde erkek cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...