24 Mayıs 2017 17:46

Beştaş: Demirtaş’ın yüzünden, sesinden korkuyorlar

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, cezaevinde tutulan HDP’li milletvekillerin yargılanma süreçlerindeki hukuksuzluklara vurgu yaptı.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, cezaevinde tutulan HDP’li milletvekillerinin yargılanma süreçlerindeki hukuksuzluklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

7 Haziran seçimlerinden sonra iklimin bir anda değiştiğini ifade eden Beştaş, Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerinin HDP'yi terörize etme kampanyası başlattığını vurguladı.

'BİRÇOK UCUBE UYGULAMA VAR'

HDP milletvekillerine yönelik uygulamaların hiçbir hukuk kuralıyla bağdaşmadığını söyleyen Beştaş, "Normalde soruşturma dosyalarını savcılar hazırlar. Bizimle ilgili davalarda savcılık ifade almadan doğrudan dava açtı. Bizimle ilgili takipsizlik kararı verilen hiçbir dava yok. Birçok ucube uygulamayı görmek mümkün. HDP ile ilgili ucube dosyaları basın yansıtmıyor." dedi.

Adalet Bakanlığının savcıya talimat verdiğinin resmi
 
Adalet Bakanlığı savcılara gizli ibareli talimat gönderiyor. Eş Genel Başkanımız Demirtaş ile ilgili, Adalet Bakanlığı adıyla yazılmış 9 Eylül 2015 tarihli resmi belgede, ‘gereğinin takdir ve ifası ile yapılan işlen sonucundan ivedi bilgi verilmesini rica ederim’ deniliyor. Bu, Adalet Bakanlığının savcıya verdiği talimatın resmidir. 

'DEMİRTAŞ 202 GÜNDÜR CEZAEVİNDE'

Selahattin Demirtaş'ın 202 gündür Edirne Cezaevinde olduğunu hatırlatarak "Neden Edirne Cezaevine gönderildi?" diye soran Beştaş "Tutuklanıyorsunuz ama yargılama bir türlü başlatılmıyor. Bu büyük bir garabet. 4 Kasım’da milletvekillerimiz ve eş genel başkanlarımız alındı. Demirtaş hakkındaki dava 3 ay sonra açıldı. 28 Nisan’a ilk duruşma için gün verildi ama bir şey oldu, birileri rahatsız oldu, müdahale oldu. Ne oldu? Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 22 Mart’ta güvenlik gerekçesiyle davanın Ankara’ya taşınması kararı alındı. Bu sırada Hakkari milletvekillerimizin davaları da, güvenlik gerekçesiyle Hakkari’den Diyarbakır’a alındı. Diyarbakır Mahkemesi güvenli değilse Hakkari milletvekilleri neden orada yargılandı? Demirtaş için neden güvenli değil? Bu sorunun yanıtı yok. Aklımızla alay ettirmeyiz, biz ne olduğunun farkındayız." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sinema Televizyon Sendikasından 'Savaşçı'yı boykot kararı

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Gülmen ve Özakça'yı masum göstermek doğru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...