05 Temmuz 2012 09:30

‘Performans uygulaması kabul edilemez’

EĞİTİM SEN, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) düzenlenen ve kendisinin dışında eğitim işkolunda örgütlenen 4 sendikanın katıldığı toplantı kararlarını eleştirdi.Eğitim Sen, bakanlığın toplantıya katılan sendikalarla, objektifliği son derece tartışmalı olan “performans değerlendirme” konusunda görüş birliğine vardı

‘Performans uygulaması kabul edilemez’
Paylaş

EĞİTİM SEN, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) düzenlenen ve kendisinin dışında eğitim işkolunda örgütlenen 4 sendikanın katıldığı toplantı kararlarını eleştirdi.

Eğitim Sen, bakanlığın toplantıya katılan sendikalarla, objektifliği son derece tartışmalı olan “performans değerlendirme” konusunda görüş birliğine vardıklarını açıklamasına tepki göstererek, bu uygulamayı kabul edilemez bulduklarını açıkladı.

Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, performans uygulamasıyla birlikte eğitim emekçilerinin, yaptığı işin niteliğinden çok “yüksek performans” üzerinden bireysel değerlendirmeye tabi tutulacağını ve herkesin birbirinin “rakibi” olduğu düşüncesinin kendiliğinden gelişeceği vurgulandı.

Açıklamada, bu uygulamanın, ‘performans değerlendirmesi’ bahanesiyle öğretmenleri, öğrenci ve velilerle karşı karşıya getireceği uyarısı yapıldı. Açıklamada, öğrenciyi “memnun edilecek müşteri”, öğretmeni “satış görevlisi” olarak gören piyasacı mantığı eğitim sürecinin her aşamasında meşrulaştıracak böylesi bir uygulamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.  Eğitim Sen, MEB’in, eğitim emekçilerinin geçmişte kazandığı hakları gasp edip, sonrasında bu hakları pazarlık malzemesi olarak kullanmasını samimiyetsizlik olarak nitelendirdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Alo çocuğunuz örgüt kampında!'

SONRAKİ HABER

İkram Mihyaz Parkı açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa