24 Mayıs 2017 16:17

Sanat ve Hayat’ın mayıs sayısı çıktı

Ceylan Yayınları’nın “Toplum için sanat” anlayışıyla yayın hayatına devam eden Yeniden Sanat ve Hayat Dergisinin Mayıs sayısı çıktı.

Paylaş

Ceylan Yayınları’nın “Toplum için sanat” anlayışıyla yayın hayatına devam eden Yeniden Sanat ve Hayat Dergisinin Mayıs sayısı okurlarıyla buluşmak üzere raflardaki yerini aldı.

Yeni sayısında bilimsel çabalarıyla karanlığın efendilerine karşı mücadele edenleri öne çıkarmaya çalışan dergi, aynı zamanda ideolojik olarak karşı hegemonya yaratma mücadelesine katkı sunmaya çalışıyor. Kutsiye Bozoklar’ın aydın olma sorumluluğu üzerine olan yazısı ile Şahin Tümüklü’nün bilim tarihi ile felsefe tarihini harmanlayarak kaleme aldığı Giardano Bruno yazısı dergide yer alıyor.

Halklar bahçesi olan ve gökkuşağının tüm renklerine ev sahipliği yapan coğrafyamızda, dilleri ile ben varım diyen kadim halklar yine Mozaik Bölümünde buluşuyor. Günümüz gericiliğine karşı ayağa kalkmanın,Direniş’in şiarı olan “Hayır”; Misak Manukyan, Paul Eluard, Lois Aragon ve W.Borchert üzerinden Çentik Bölümünde buluştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)


 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Müzik Festivali’ne geri sayım başladı

SONRAKİ HABER

İkitelli'de Gülmen ve Özakça eylemine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...