24 Mayıs 2017 16:14

İstanbul Müzik Festivali’ne geri sayım başladı

45. İstanbul Müzik Festivali ‘sıradışı’ temasıyla 29 Mayıs’ta başlıyor.

Paylaş

45. İstanbul Müzik Festivali ‘sıradışı’ temasıyla 29 Mayıs’ta başlıyor. Festival yerli ve yabancı 600’ü aşkın sanatçıyı ağırlayacak. Festival, St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne’nin de aralarında bulunduğu 600’ü aşkın sanatçıya ev sahipliği yapacak.

İstanbul’un 15 farklı mekanında gerçekleşecek olan festival 29 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında dinleyicilere müzik ziyafeti sunacak.

29 Mayıs Pazartesi akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak Ödül Töreni ve Açılış Konseri’nde 2015 Çaykovski Yarışması Viyolonsel Dalı birincisi Andrei Ionitã’ye Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşlik edecek.

EDEBİYATTAN BİLİME KONSERE DOĞRU SÖYLEŞİLERİ 

Onur Ödülü, müzik yazarı ve öğretim görevlisi Evin İlyasoğlu’na verilecek. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise bu sene 80. yaşını kutlayan Philip Glass’a takdim edilecek. Festival kapsamında ücretsiz olarak yapılan Konsere Doğru söyleşileri bu yıl Asuman Kafaoğlu-Büke danışmanlığında düzenlendi. Hülya Düzenli, Mert Taner, Prof. Dr. Cem Say, Enis Batur, Nilüfer Kuyaş, Aydın Büke, Ercüment Cengiz, Tuna Kiremitçi, Küçük İskender ve Aykut Köksal ile edebiyattan resme, felsefeden bilime farklı konularda sohbetler gerçekleştirecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nazım’ın anısına ‘Yaşamaya Dair’

SONRAKİ HABER

Sanat ve Hayat’ın mayıs sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa