24 Mayıs 2017 13:07

Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan istifa etti

Erdoğan'a mektup yazan Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Patrik Vekilliği görevinden istifa etti.

Paylaş

Agos gazetesinin haberine göre; Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan Patrik Vekilliği görevinden istifa etti.

Türkiye Ermenileri, bir süredir yeni patrik seçiminin yapılması için girişimlerini sürdürüyordu. Kilise'nin geleneklerine göre, seçim sürecinin başlayabilmesi için Patrik Genel Vekilliğinin ortadan kalkması gerekiyordu.

Ermeni toplumu içinde yaşanan tartışmaların ardından, Patrik Genel Vekili Başespikops Aram Ateşyan, bugün bazı vakıf yöneticileri ve hayırseverle bir araya geldi. Toplantıya katılan vakıf yöneticileri Ateşyan'ın Patrik Genel Vekilliğinden istifa ettiğini bildirdi.

Türkiye Ermenileri Patrikhanesinin, istifa kararını resmi açıklamayla duyurması bekleniyor.

ATEŞYAN ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Ateşyan, Almanya'nın 'Ermeni Soykırımı'nı tanıma kararının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığı mektupla tepki çekmişti. Ateşyan, mektupta Erdoğan'a şöyle demişti: "Ermeni milletinin tarih sayfalarındaki bu acısı, ne yazık ki uluslararası siyaset platformunda Türkiye'yi ve Türk milletini suçlamak ve cezalandırmak için bir araç olarak algılanmakta ve bu sakil anlayış nedeniyle Türkiye, Ermeni toplumunun üst ve alt kimliklerinin yara almasına neden olmaktadır."

Agos Gazetesi de manşetinden 'Sarayın Patrik vekili' diye seslenmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İZSU işçileri kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı

SONRAKİ HABER

Sivrisinekle mücadelede drone dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...