24 Mayıs 2017 12:05

Avrupalı Parlamenterlerden Bozdağ'a Gülmen ve Özakça çağrısı

Avrupalı parlamenterler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması için mektup yolladı.

Paylaş

Avrupalı parlamenterler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması için mektup yolladı.

Mektupta şu ifadelere yer verildi: “ Türkiye’de devam eden Olağanüstü Hal (OHAL) ve bunun insan hakları ve demokrasi üzerindeki orantısız etkilerinden derin endişelerimizi ifade etmek isteriz. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL altında orantısız önlemlerden etkilenen Türk vatandaşlarından sadece iki örnek. Sağlıklarının ciddi anlamda kötüleştiğini ve hayatlarını tehdit edici seviyeye ulaşmasını duyduğumuz için üzgünüz. Biz, acil olarak onların serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz, OHAL altında, işlerini kaybeden, keyfi olarak tutuklanan Türkiye’de yaşayan insanlarla dayanıştığımızı ifade etmek istiyoruz. Türk yetkililerini bir an önce OHAL’in kaldırılmasını, darbe girişiminden sonra görevden alınan veya tutuklanan kişilerin bağımsız ve etkin itiraz mekanizmasına başvurmayı sağlaması yönünde çağrı yapıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

{{320903}}
 

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da parkın yıkılıp otopark yapılma projesine tepki

SONRAKİ HABER

Cinnet geçiren polis, anne ve babasını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...