24 Mayıs 2017 11:46

Cinsel istismara uğrayan çocuk yoksulluktan tedavi olamıyor

Van Çaldıran'da cinsel istismara uğrayan çocuk tedavi gördüğü hastaneden maddi imkansızlıklar nedeniyle çıkarıldı.

Paylaş

Çaldıran'da Emrah T. isimli bir kişi tarafından cinsel istismara maruz kalan 7 yaşındaki çocuğun tedavisi sürerken maddi imkansızlıklar nedeniyle hastaneden çıkarıldığı öğrenildi. 

Van’ın Çaldıran ilçesinde bir köyde 8 yaşındaki kız çocuğu, Emrah T. isimli bir kişi tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı. Köylüler tarafından bulunan çocuk aşırı kanaması nedeniyle yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Van’da bir hastanede tedavi gören çocuğun henüz tam iyileşmeden maddi imkansızlık nedeniyle hastaneden çıkarıldığı öğrenildi.

Gazete Şûjin’in haberine göre ailesinin yoksul olması nedeniyle hastaneden çıkarılan çocuğun dikişlerinin açıldığı ve enfeksiyon kaptığı ayrıca her gün düzenli kontrol yapılması gerekirken, sağlık kontrollerinin yapılmadığı belirtildi. Öte yandan; 22 Mayıs günü bazı basın yayın organlarında ‘cinsel istismara maruz kalan çocuğun öldürüldüğüne’ dair yapılan haberlerin ise asılsız olduğu bilgisi verildi. Çocuğun ailesi ve avukatı ile yapılan görüşmelerde çocuğun yaşadığını, sağlık sorunlarından kaynaklı durumunun iyi olmadığı belirtildi.

Van’ın Çaldıran ilçesinde 4 Mayıs tarihinde bir köyde pancar toplamaya giden 8 yaşındaki kız çocuğu Emrah T., (23) isimli bir kişinin cinsel istismarına maruz bırakılmıştı. Köylüler tarafından bulunan ve hastaneye sevk edilen çocuk aşırı kanama nedeniyle yoğun bakım servisine alınmıştı. Çocuk 7 Mayıs günü yoğun bakımdan çıkarılarak, psikolojik tedaviye alınmıştı. Olay ile ilgili soruşturma 
başlatılırken saldırgan Emrah  T. tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Antep'te işçi servisi kaza yaptı: 5 yaralı

SONRAKİ HABER

Minare işçilerin üstüne yıkıldı: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...