24 Mayıs 2017 11:29

OHO 2017’ye son başvuru 31 Mayıs’a uzatıldı

Bianet'in 'Okuldan Haber Odasına 2017' programına son başvuru 31 Mayıs’a uzatıldı.

Paylaş

IPS İletişim Vakfı/bianet'in “Okuldan Haber Odasına 2017” programına son başvuru 31 Mayıs’a uzatıldı. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan iletişim fakülteleri radyo-televizyon ve gazetecilik bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin başvurabildiği program, 1 Temmuz - 9 Temmuz 2017 günlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek

10. ve 11.’si beraber yapılacak Okuldan Haber Odasına (OHO) programı, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle yapılamamıştı. Programa 26 Mayıs’a kadar yapılabilecek başvuruları, IPS İletişim Vakfı jürisi her fakülteden bir kişi belirlenmek üzere değerlendirecek ve sonuçlar Haziranın ilk haftasında açıklanacak.

GENÇ HABERCİLERE SERTİFİKA VERİLECEK

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin 3. sınıftan 4. sınıfa geçen öğrencilerine açık olan programda, yaygın medyanın farklı birimlerinden gazeteciler, iletişim akademisyenleri ve hak örgütleri temsilcileri genç gazetecilerle bir araya gelecek. Program kapsamındaki atölyelerde gazeteci, akademisyen ve hak örgütü temsilcileri “Gazetecilik, Habercilik Anlayışı, Etik, Barış Gazeteciliği, Habercinin Özlük Hakları, Hak Örgütleri, Sosyal Medya, Nefret Söylemi, Alternatif Haber Kaynakları, Yurttaş Haberciliği” gibi konularda sunumlar yapacak. Program sonunda genç haberciler, deneyimli gazetecilerin katılımıyla uygulamalı programla haber üreterek online gazetelerini yapacak ve program bitiminde sertifikalarını almaya hak kazanacaklar. Katılımcıların geliş-gidiş yol, konaklama ve yemek giderlerini İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) karşılıyor.

9 YILDA 246 HABERCİ ADAYI MEDYAYA HAZIRLANDI

Okuldan Haber Odasına 2007 ve 2016 yılları arasında, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'taki iletişim fakültelerinden mezun 246 genç gazeteci adayını medyaya hazırladı.

Program kapsamında 132 gazeteci, akademisyen ve hak savunucusu genç gazeteci adaylarıyla buluştu. OHO programı çerçevesinde 49 gazete, radyo, televizyon ve hak örgütü ziyaret edildi. Bunlarla birlikte 2013 yılında ikinci basımı yapılan IPS İletişim Vakfı'nın 14. kitabı Gazeteciliğe Başlarken: Okuldan Haber Odasına programın bir diğer ürünü oldu.

Programa başvuruda bulunmak için Başvuru Formu'nu oho2017@bianet.org adresine gönderebilirsiniz. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gürer: Mülakat sistemi kaldırılmalıdır

SONRAKİ HABER

Hrant Dink iddianamesi yine reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa