24 Mayıs 2017 11:29

CHP'li Gürer: Mülakat sistemi kaldırılmalıdır

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mülakatla atanacak sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, ataması mülakatla yapılacak sözleşmeli öğretmenlerin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Gürer, öğretmen adaylarının mülakattan sonra sıralamaları hakkında bilgi sahibi olmadıkları için tercih işlemlerinde problem yaşadıklarını dile getirdi.

MÜLAKATTAN SONRA SIRALAMA DEĞİŞİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için 60 bin öğretmen adayının mülakata girdiğini belirterek, “Atamalar mülakat puanlarıyla yapılmaktadır. Dolayısıyla mülakatta alınan puanlardan sonra sıralama değişmektedir. Örneğin 120. sıradan mülakata giren bir adayın puanının değişmesi sonucu sıralamada değişiklik olmaktadır. Fakat sonuçlar sadece puan duyurusu ile yapılmaktadır ve sıralama açıklanmamaktadır” dedi.

TERCİH SAYISI YENİDEN 40’A ÇIKARILSIN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sıralamasını bilmeyen adayların tercih işlemlerini yaparken büyük problem yaşadığını da ifade ederek, “Adayların geçen yıllara geçen yıllarda 40 tercih hakkı varken bu sene tercih hakkı sayısı 20’ye düşürülmüştür. Hem sıralamayı bilmeden hem de tercih hakkı yarı yarıya düşürüldüğü için adaylar mağdur olmaktadır. Bu problemlere çözüm bulunmalıdır. Sıralamanın açıklanması ve tercih hakkı eskiden olduğu gibi 40'a yükseltilmelidir” diye konuştu.

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mülakatların tercih noktasında ayrımlara da neden olduğunu ifade ederek, mülakatla öğretmen ataması sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazaki Fabrikasında işçi kadınlar taciz sarmalında

SONRAKİ HABER

OHO 2017’ye son başvuru 31 Mayıs’a uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...