24 Mayıs 2017 10:45

Adana'dan Gülmen ve Özakça çağrısı: Derhal serbest bırakın!

Adana'da KESK'in çağrısıyla bir araya gelen emekçiler, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

KESK Adana Şubeler Platformunun çağrısı ile bir araya gelen emekçiler KHK ile ihraç edildikten sonra işlerine geri dönme talepleri ile başlattıkları açlık grevlerinin 76. gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

10 Ekim Katliamında hayatını kaybedenler anısına yapılan Barış Anıtı önünde bir araya gelen emekçiler Gülmen ve Özakça’nın işe geri dönme taleplerini sahiplendiklerini belirterek serbest bırakılmalarını istedi.

GELİŞECEK TÜM OLUMSUZLUKLARDAN HÜKÜMET SORUMLUDUR

Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, tutuklamalarla birlikte AKP kongresinin “demokratikleşme” vaadinin koca bir yalandan ibaret olduğunun 24 saat geçmeden kanıtlandığını ifade etti.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin en kritik aşamasında olduklarını hatırlatan Çelik, serbest bırakılmamaları durumunda AKP Hükümeti’nin, gözaltı nedeniyle Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan ve riskten sorumlu olacaklarını söyledi.

Çelik, Gülmen ve Özkça dahil tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Labour Party of Turkey: No to ‘one man, one party dictatorship!’

SONRAKİ HABER

Manchester saldırısına dair 3 kişi daha gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...