24 Mayıs 2017 08:16

Nevşehir Belediyesi: Bundan sonra tüm levhalar Türkçe olacak

Erdoğan’ın, 8'inci Uluslararası Türk Dili Kurultayı'ndaki sözleri üzerine Nevşehir Belediyesi 'Türkçe levha' harekatı başlattı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 8'inci Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda, "İşyerleri levhalarının Türkçe olması gerektiği" yönündeki isteği sonrası Nevşehir’de Hukuk İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Nevşehir Belediyesi’nin Haziran ayı Meclis toplantısında şehir merkezindeki tüm işyerlerinin isimlerinin Türkçe olması yönünde müzekkere hazırlandığı belirtildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Türkçenin, yaşamın her anında kullanımının yaygınlaştırılmasının güzel Türkçenin yaşatılması açısından büyük bir önem taşıdığını" söyledi.  Ünver, "Erdoğan’ın 8'inci Uluslararası Türk Dili Kurultayı’nda işaret ettiği gibi Nevşehir’deki tüm işyeri levhalarının Türkçe olması konusunda Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından müzekkere hazırlandığını" dile getirerek, şöyle dedi: "Güzel Türkçemizi hayatın her anında kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konunun önemine değinerek tüm belediyelere bir çağrıda bulundu. Nevşehir Belediyesi olarak Hukuk İşleri Müdürlüğümüz bir müzekkere hazırlanıyor. 2 Haziran 2017 Cuma günü Belediye Meclisimizin Haziran ayı toplantısında bu müzekkere görüşülecek. Halen yabancı dil ile yazılı bulunan levhalar,  öyle inanıyorum ki esnaf kardeşlerimiz tarafından bundan sonraki süreçte Türkçe olarak yeniden hazırlanacaktır. Bundan sonra da açılacak işyerleri için  esnaf kardeşlerimiz, işyerlerinin isimleri konusunda gerekli hassasiyet içerisinde olacaklar ve işletmelerine Türkçe isim koyacaklardır.  Bu konuda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de denetimlerini sürdürecek." (Nevşehir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'ın gelecek sezon parçalı forması tanıtıldı

SONRAKİ HABER

‘Türkiye genelinde kaç okulda revir var?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...