24 Mayıs 2017 07:57

TMMOB KMO: Çalışma hakkını talep etmek suç değildir

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, açlık grevi destek eylemlerinde uygulanan polis saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, tutuklanan açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan destek eylemi saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda ve Beşiktaş’ta yapılan polis saldırısının orantısız olduğuna dikkat çekilerek, gözaltına alınanlar arasında Şube Yönetim Kurulu Başkanı S. Selin Top’un da bulunduğu belirtildi.

‘BUNUN ADI POLİS TERÖRÜDÜR’

“Gözaltına alan emniyet yetkilileri "izinsiz gösteri, terör propagandası" şeklinde suçlamalar yöneltmişlerdir. Biz biliyoruz ki basın açıklaması yapmak anayasal bir haktır ve izin almak gerektirmez. Anayasal bir hak olan, "yaşama hakkını", "çalışma hakkını" talep etmek suç değildir, terörle ilişkilendirilemez. Ancak anayasal hakları için sokağa çıkan insanlara saldırmak, onları işkenceyle gözaltına almak terörle ilişkilendirilebilir. Bunun adı açıkça polis terörüdür.”

‘GÜLMEN VE ÖZAKÇA DERHAL İŞE İADE EDİLMELİ’

“Her zaman kadın, emek, ekoloji, özgürlük mücadelesinde yer almış olan Yönetim Kurulu Başkanımız Selin Top`un ve demokratik hakkını kullanan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Bugün itibariyle açlık grevlerinin 76. gününde ve hala tutuklu olan Nuriye`nin ve Semih`in özelinde hukuksuz bir şekilde kamudan ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin derhal işlerine iade edilmelerini talep ediyoruz!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filipinler'de IŞİD bağlantılı örgütten katedrale baskın

SONRAKİ HABER

Kakava Festivali 27’inci kez düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...