24 Mayıs 2017 05:55

Gülmen ve Özakça için Didim'de 'adalet nöbeti'

Eğitim Sen Didim Temsilciliği, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını protesto etmek için 'adalet nöbeti' tuttu.

Paylaş

Eğitim Sen Didim Temsilciliği, haksız, hukuksuz ihraçları ve sendikalarının üyesi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevleri sürerken tutuklanmalarını protesto etmek için 'adalet nöbeti' tuttu. Dün akşam 7’de başlayan, Demokrasi Platformu bileşenlerinin de katılarak destek verdiği nöbet gece 12’ye kadar sürdü.

Şiirler okunan, türküler söylenen nöbet süresince, KHK’lerle ihraç edilen öğretmenler, yaptıkları konuşmalarla hukuksuz bir şekilde işten atılmalarını ve yaşadıklarını dile getirdi.

Burada konuşan Eğitim Sen Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Elçi, öncelikli olarak İngiltere’nin Manchester kentinde yaşanan katliamı lanetlediklerini belirterek “Bu katliamlara en çok Anadolu halkları maruz kaldı. 10 Ekim Ankara katliamında Elif Kanlıoğlu ve 101 canımızı kaybettik. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm katliamları kınıyoruz” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 3 bin 500’ü KESK üyesi 105 bin kamu emekçisinin ihraç edildiği bilgisini veren Elçi, açlık grevlerinin 76. gününde gece evlerinden gözaltına alınarak tutuklanan sendikalarının üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Adalet Nöbetinde olduklarını ifade etti.

Sağlık durumları nedeniyle büyük hassasiyet gösterilmesi gereken Gülmen ve Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istediklerini belirten Elçi, “Onların iradelerini yok sayabilecek her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyor, sendikamızın süreci yakından takip edeceğinin bilinmesini istiyoruz” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da yemekten zehirlenen 150 asker hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

İTÜ'de gerginlik sürüyor: 'Beğenmeyen beyin göçü yapsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...