23 Mayıs 2017 20:19

‘Nuriye Gülmen ve Semih Özakça derhal serbest bırakılsın’

KESK, Denizli’de 76 gündür açlık grevinde olan, dün gece gözaltına alınıp, tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için basın açıklaması yaptı

Paylaş

KESK, Denizli’de 76 gündür açlık grevinde olan, dün gece gözaltına alınıp, tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için basın açıklaması yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun yaptığı basın açıklamasında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinin en kritik aşamasında olduğuna dikkat çekilerek, tutuklamaların, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaşamlarını tehdit ettiğini, AKP hükümetinin KHK'ler ile yüzbinlerin yaşamını cehenneme çevirdiğini ve Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan, riskten hükümetin sorumlu olacağı belirtildi.

Son olarak "Gözaltılara kınıyor siyasi iktidara bir kez daha hukuksuzluklara,baskılara,saldırılara son vermeye, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine dönmelerini sağlamaya çağırıyoruz. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça derhal serbest bırakılmalıdır." denilerek, KESK olarak yaşamları kritik bir aşamada olan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilene kadar mücadele edeceklerinin vurgusu yapıldı. (Denizli / EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Başbakan, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley'i kabul etti 

SONRAKİ HABER

Dersim’de çatışma: 3 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa