23 Mayıs 2017 19:18

HDP ve CHP’den tutuklamaya tepki: Korkunç bir tablo

HDP ve CHP Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

Paylaş

HDP ve CHP Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasına sert tepki gösterdi. 1999 ölüm oruçları sırasında arabulucular arasında yer alan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, o dönem sorunu çözmek için bakan bile görevlendirildiğini belirterek, “Şimdi hükümet bizimle bile görüşmüyor” dedi. 

KHK ile ihraç edilen ve işlerine iade edilmek için 196 gün önce oturma eylemi başlatan ve 76 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, evlerine yapılan baskınla gözaltına alınarak, “örgüt adına faaliyet yürütme ve üyelik” gerekçesiyle tutuklandı. İki ismin gözaltına alınıp tutuklanmasına CHP ve HDP’den sert tepki geldi. 

‘HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN TALEPLERİNE KULAK VERMEKTİR’

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş bu direnişi onurlu bir direniş olduğunu söyleyerek, “Onları cezaevine göndermekle ölümlerini bekleyeceğiz. Korkunç bir tablo ile karşı karşıyayız. İnsan Hakları Anıtı tutuklandı aslında. Gönül isterdi ki hiç kimse açlık grevi yapmasın fakat bu onların kararı. Hükümetin yapması gereken Nuriye ve Semih’i tutuklamak değil, onların seslerine, taleplerine kulak vermektir. Tek yaptıkları tutuklamak oldu. Dünyanın en masumane, en saf talebine böyle hukuksuzca karşılık verilmesi kabul edilmez. Derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz” dedi.

‘HUKUK MUMUK DİYE BİR ŞEY YOK’

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da duruma tepki göstererek, “Hukuk mumuk diye bir şey yok, her şey dümdüz edilmiş. Bu yapılanlar görülmüş şey değil” dedi. Hükümetin bu kararla toplumsal muhalefeti germeye çalıştığını savunan Bekaroğlu, “İktidarın amacı bizi iyice germek, toplumsal gerginliği artırmak. Baksanıza görülecek şey değil, bu kadar kritik ve riskli seviyede insanları tutukluyorlar” dedi. 

Aynı zamanda 1999 döneminde yaşanan açlık grevleri döneminde arabuluculardan biri olan Bekaroğlu, o dönem girişimlerinin iyi niyetli olduğunu belirterek, “O dönemde başkan bakan görevlendirmişti sorunun çözümü için. Görüştük, arabuluculuk yaptık. Şimdi bırakın onlarla görüşmeyi hükümet bizimle bile görüşmüyor. Hükümet ve devlet taş duvar. Hiçbir şey duyumsamıyor” dedi. Bekaroğlu, Gülmen ve Özakça’nın yaşamlarına ilişkin kaygılarını da dile getirerek şunları söyledi:

“Riskli bir aşama, eğer tutuklama çıkarsa suyu da bırakırız diyorlardı. Allah korusun. Her an ölüm haberleri gelebilir. Muhalefet anlatıyor, bunların yanında duruyor. Parti olarak yapacağı her şeyi yapıyor. İktidar yapacak ne yapacaksa.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Manchester'da gece nöbeti: Korkmuyoruz!

SONRAKİ HABER

‘ Arkadaşlarımızın hukuk yoluyla bırakılacağına inanmıyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...