05 Temmuz 2012 08:11

Sınıf sorumluluğu ile yanınızdayız

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazetemiz Evrensel ve Hayat Televizyonu çalışanları, grev hakkının yasaklanmasını protesto ettikleri için işten atılan Türk Hava Yolları işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.Dün akşam, işçilerin direnişlerini devam ettirdiği Dış Hatlar Geliş kapısına gelen TGS &u

Sınıf sorumluluğu ile yanınızdayız
Paylaş

Dün akşam, işçilerin direnişlerini devam ettirdiği Dış Hatlar Geliş kapısına gelen TGS üyesi gazetemiz ve Hayat Televizyonu çalışanları, “THY işçisi yalnız değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları attı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan TGS Genel Mali Sekreteri Uğur Güç, TGS olarak Hava-İş üyelerinin haklı mücadelelerini sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. THY’de yapılan hukuksuzluğun bir an önce sona ermesini isteyen Güç, atılan işçilerin geri alınması ve grev yasağının kalkması için yürütülen mücadelenin içinde olacaklarını dile getirdi.   Güç, THY işçilerine yaşatılan bu zulmün bitmesini istediklerini söyledi.

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Polat, Evrensel’in yayın hayatına başladığı dönemde Hava-İş’in direnişte olduğunu hatırlatarak, “O dönemde çok önemli mücadeleler yürütüldü. O yıllara damgasını vuran bir mücadeleydi” dedi.

‘BİZİM DE DİRENİŞİMİZ’

Hava-İş’in mücadeleci bir sendika olmasının Hükümeti korkuttuğunu vurgulayan Polat, 12 Eylül hukuksuzluğuyla yüzleşeceğini iddia eden AKP’nin 12 Eylülde bile grev yasağı getirilmeyen havacılık iş kolunda grevi yasaklamasının çelişki olduğunu ifade etti.

Hava-İş üyelerinin yürüttüğü mücadelenin kamuoyuna duyurulması için haberler yaptıklarını, uluslararası desteğin artması için Almanya ve İngiltere’de yürütülen kampanyaya geniş yer verdiklerini belirten Polat, THY işçileri kazanana kadar bunu yapmayı da sürdüreceklerini dile getirdi.

Hem gazetecilik sorumluluğu hem de sendikalı gazeteci olmanın getirdiği sınıf sorumluluğuyla sonuna kadar THY işçilerinin mücadelesine sahip çıkacaklarını belirten Polat, “Bu direnişin bizim direnişimiz olduğunu bilerek yanınızdayız” dedi.

‘COŞKUMUZ DEVAM EDİYOR’

Dayanışma ziyareti için TGS, Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu çalışanlarına teşekkür eden Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ise “Bu mücadelenin başından beri yanımızdalar, duruşları da bunu gerektiriyor zaten. O nedenle kendilerine bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

İlk günkü coşku ve kararlılıkla mücadelelerine devam ettiklerini belirten Ayçin, ilk gün aldıkları kararları uyguladıklarını, hukuki anlamda da yapılması gerekenleri zamanında yaptıklarını söyledi. Yurtdışı desteğinin çok önemli olduğunu, bağlı bulundukları 13 milyon üyesi olan üst kuruluşlarının önümüzdeki hafta destek eylemlerine başlayacağına dikkat çeken Ayçin, “Elbette yurt içindeki destek de çok önemli. Sendikal Güç Birliği Platformu bir imza kampanyası başlattı. Çok büyüyeceği konusunda bir beklenti var. Sorun sadece grev yasağının kalkması, işten atılan 305 işçinin işe geri alınması değildir. Ülkede böyle iktidarlar olduğu sürece işten atmalar, yasaklar devam edecektir. Bu nedenle sorun demokrasi sorunudur, insan hakları sorunudur, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması sorunudur” diye konuştu.  

Ayçin, “Bu mücadele sadece Hava-İş’in mücadelesi değil, örgütlü örgütsüz herkesin mücadelesidir. Birleşe birleşe kazanacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


ALMAN MİLLETVEKİLİNDEN DESTEK

Almanya Federal Parlamento Üyesi Andrej Hunko, Türk Hava Yolları (THY) tarafından eylem yaptıkları gerekçesiyle işten attığı 305 personele destek olmak için Atatürk Havalimanı’na geldi. Burada yaşananlarla ilgili Almanya Parlamentosu'na rapor sunacağını dile getiren Hunko, “THY’nin personelini SMS yoluyla işten atması beni dehşete düşürdü. Böyle bir şey dünyada daha görülmedi” dedi. Havacılık işlerine getirilen grev yasağı ile ilgili yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten atılan THY ve THY Teknik işçilerine yurt dışından destek geldi. Almanya Federal Parlamento Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Andrej Hunko, Atatürk Havalimanı’na gelerek eylemcilere destek oldu. Burada Hava-İş Sendikası yöneticileri ile görüşen Hunko, işten atılmalar ve eylemle ilgili bildi aldı. İşten atılanların giydiği tişörtü giyen Alman parlamenter, “Resmi görevli olarak burada bulunuyorum. Türk hükümeti jet hızıyla bir yasa çıkardı. THY’nin personelini SMS yoluyla işten atması beni dehşete düşürdü. Böyle bir şey dünyada daha görülmedi. Konuyu sosyal paylaşım sitesinde dile getirdiğimde de çok tepki topladı. Burada hazırlayacağım raporu Almanya Parlamentosu'na sunacağım” diye konuştu. Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ise toplusözleşme haklarının ellerinden alınmasına karşı çıktıkları için işçilerin işlerini kaybettiğini söyledi. Atılan işçilerin tekrar işe alınana kadar eyleme devam edeceklerini belirten Ayçin, THY'nin eksik personelle uçtuğunu ve uçuş güvenliğini tehlikeye attığını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kenan Çetin 'Yılın Belediye Başkanı' seçildi

SONRAKİ HABER

'Bakan Bayraktar derhal istifa etmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa