23 Mayıs 2017 18:03

Hüseyin Demir, zorla koparıldığı öğrencilerine kitap okudu

KHK ile ihraç edilen öğretmen Hüseyin Demir, velilerin düzenlediği etkinlikte öğrencilerine kitap okudu.

Paylaş

İstanbul Sancaktepe’de bulunan Hisar Yapı İlkokulu’ndan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen öğretmen Hüseyin Demir için öğrencileri ve velileri her hafta Salı günü okul önünde bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenliyor. Hüseyin Demir, salı günleri 11.30 - 12.30 saatleri arasında sadece bir saat öğrencileriyle bir araya gelme şansı bulabiliyor. “Öğretmenimizi geri istiyoruz” ve “Öğrencilerimi istiyorum” pankartlarının açıldığı etkinliğin, bu hafta dördüncüsü gerçekleşti.

Etkinlik öncesi okul önüne 2 akrep, bir minibüs dolusu çevik kuvvet ve onlarca sivil polis getirilmesine tepki gösteren veliler ne olursa olsun öğretmenleri görevlerine iade edilene kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

‘BUGÜNÜN LİVİGSTONLARI OLAN SEMİH VE NURİYE'YE...’

Bu haftaki etkinlikte Hüseyin Demir, öğrenci ve velilerine Richard Bach'ın ünlü eseri Martı Jonathan Livingston tanıttı. Demir romandan bahsederken şunları söyledi:

"Özgür olmak istediği için, sadece yemek için yaşamanın anlamsız olduğunu düşündüğü için sürüsünden atılır Livingston. Fakat o sürüsünden de atılsa yeni şeyler öğrenmekten hiç vazgeçmez. Sürüsünün binlerce yıldır yaptığı gibi yalnızca yemek için değil özgür olmak için de uçar Livingston. Sonra da geri dönüp sürüsünü değiştirmek için çabalar. Ne mutlu bilginin, öğrenmenin, keşfetmenin ışığında şefaflaşan Livingston'lara ve bugünün Livigstonları olan Semih ve Nuriye'ye...” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manchester saldırganının kimliği açıklandı

SONRAKİ HABER

Çocukların eline urgan veren öğretmenin cezası 'kınama' oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...