23 Mayıs 2017 16:48

Gazeteci Ölmez: Cezaevinde tacizle tehdit ediliyorduk

HDP'ye yönelik operasyon sonrası Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevine konulan, Gazeteci Fatma Ölmez, tahliyesinin ardından cezaevinde yaşadıklarını anlattı.

Paylaş

Mersin’de 12 Aralık 2016 tarihinde HDP’ye yönelik yapılan operasyonda tutuklanarak Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevine konulan, Gazeteci Fatma Ölmez, tahliyesinin ardından cezaevinde yaşadıklarını ve tanıklıklarını anlattı.

KHK ile kapatılan Radyo Ses çalışanı Fatma Ölmez, “Görüşe, revire ya da telefon görüşmesi için götürüldüğümüzde gardiyanlar üstümüzü aramak istiyordu. Arama adı altında ise taciz girişiminde bulunuyorlardı. Biz taciz girişimine karşı çıktığımızda da gardiyanlar tarafından tehdit ediliyorduk” dedi. Ölmez, gardiyanların “Siz daha taciz görmediniz. Sizi kampüse götürdüğümüzde siz taciz nedir göreceksiniz. Size kampüste her istediğimizi yapacağız” dediklerini iddia etti. 32 kişilik koğuşta 55 kişinin kaldığını sözlerine ekleyen Ölmez, şöyle devam etti: “Mektuplarımız gözümüzün önünde yırtılıyordu. Yine görüş esnasında ailen dışında başkalarına selam vermememizi istiyorlar. Başkalarına selam verdiğimizde ya hakkımızda tutanak tutulur ya da bir ay hücre cezası verilir.” Tutuklanmasını trajikomik olarak değerlendiren Ölmez, yayın için kullandığı kulaklık ve mikrofonun “yürüyüşü ve eylemi organize eden” olarak gösterildiğini ifade etti. (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de Gökçe Beldesi, sel suları altında kaldı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Gebze Şubesi: KHK'ler gidecek, biz kalacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...