23 Mayıs 2017 13:45

Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri başladı

Diyarbakır Amatör Fotoğrafçılar Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen 5. Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri başladı.

Paylaş

Fotoğrafçıların ilgi gösterdiği günler, dernek binasında Sabri Özdemir’in Batman Çocuk Fotoğraf Atölyesi’nden “Fotoğrafla Hatırlamak” konulu söyleşi ve fotoğraf sunumu ile başladı. Özdemir’in sunumu ve söyleşisi ardından, katılımcıların eleştiri ve beğenileri ile devam etti.

Ardından Irak’ın ilk ve tek fotoğraf ajansı olan MetroGraphy’tan Ahmed Najm’ın “Irak’ta savaş fotoğrafçılığı” konulu sunum ve söyleşisi başladı. MetroGraphy’ın kurulduğu 2009’dan günümüze bölgede yaşanan savaş ve çatışmalarda çekilen fotoğraflar, yaşanan savaşlar ardından yeniden inşa süreçlerinde çekilen fotoğrafların gösterimi yapıldı. 

Fotoğraf günleri, belgesel sinemacı ve yazar Ümit Kıvanç’ın “Fotoğrafta teknik sorunlar” konulu atölyesi ile fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni aynı zamanda gezi fotoğrafçısı Cenk Gençdiş’in, “Gezi fotoğrafçılığı seyahat: Bir kültürü fotoğraflamak” konulu söyleşisi ile devam edecek. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Türkiye, Arabistan ve Katar’ı temsil ediyor

SONRAKİ HABER

Vekillerin yargılandığı 'KCK Davası' görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa