23 Mayıs 2017 10:30

CHP'li Yarkadaş: Engellilere verilen üç kuruşu da kestiler

CHP'li Yarkadaş engelli maaşlarının kesilmesine ilişkin; 'Referandum bitti. engellilerin oylarına ihtiyaçları kalmadı. Ardından maaşlar kesildi' dedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, engelli maaşlarının kesilmesini eleştirdi. Yarkadaş, "Referandum bitti; engellilerin oylarına ihtiyaçları kalmadı. Ardından ise maaşlar kesildi" dedi

‘BU UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ’

CHP’li Yarkadaş, “Engelli maaşı için, hanede yaşayan tüm kişilerin, her türlü gelirlerinin toplamı dikkate alındığını hatırlatarak, hanede kişi başına düşen gelir 423,58 TL’nin altındaysa maaş veriliyor. Bir hanedeki tüm gelir, sanki engellinin geliriymiş gibi değerlendiriliyor. Böyle saçma, sapan bir uygulama kabul edilemez. Hiç kimsenin engelli vatandaşlarımızı mağdur etmeye hakkı yoktur” dedi.

‘BU BİR TUZAKTIR’

Uygulamanın bir tuzak olduğunu dile getiren Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelir testine neler ilave edilir hiçbir engelli bilmiyor. Gelir testinin ne şekilde yapıldığı ise tam bir muamma... Sosyal inceleme gelinceye dek bu uygulamadan engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin haberi yok.

Sadece hane kişi başına düşecek miktarın 423 liradan az olması hali değil daha birçok husus var maaş kesintisi için. Bir nevi engelli vatandaşlara kurulmuş bir tuzaktır bu. Bu konuda vakit geçmeden yasal bir zorunluluk getirilmesi şarttır.”

MAAŞ ALMAK İMKANSIZ HALE GETİRİLİYOR

Sosyal Devlet İlkesi’ni de hatırlatan CHP’li Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Sosyal devletin en belirgin özelliği, kişiyi ekonomik hayatta yalnız bırakmaması, ekonomik hayata müdahale etmesi, herkes için insanlık onuruna yaraşır bir hayat seviyesi sağlamaya yönelik bir devlet biçimi olmasıdır.

Ancak, gelinen noktada sosyal devlet anlayışından da uzaklaşıldığını görüyoruz. Engelli bir yurttaşı ailesinin eline bakmaya itmek; ne ahlakidir, ne de insani... Aylıkların kesilmesi büyük mağduriyetlere yol açıyor, bir an önce bir düzenleme getirilmediği takdirde mağduriyetler artarak devam edecek. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. AKP engellilerin önüne yeni bir engel daha koymuştur. Bu yanlış uygulamaya derhal son verilmelidir. Engellileri mağdur eden 2022 sayılı kanun iptal edilmelidir."​ (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aç kalan çakal markete girdi

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon çalışmasında göçük: 1 işçi ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...