23 Mayıs 2017 10:23

Antalya'da Gülmen ve Özakça için 2 günlük açlık grevi

Antalya'da açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevine destek vermek için 2 günlük açlık grevi başlatıldı.

Paylaş

Antalya'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine destek amacıyla 2 günlük açlık grevi başlatıldı.

Antalya Eğitim Sen şube lokalinde, KESK Antalya şubeler Platformu bir basın açıklaması yaparak, KHK’lerle görevlerinden ihraç edilen Eğitim Sen Antalya Yön. Kur. Üyesi Mustafa Vakit, BES Antalya şube üyesi Nihat Akkaya ve Antalya SES şube üyesi Veysel Akboğa nın, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevine destek vermek için, iki günlük açlık grevine başladıklarını bildirdiler.
KESK Antalya şubeler Platformu adına basın açıklamasını Mustafa Vakit okudu. Açıklamada’’ 3.Olağanüstü Genel Kurulu ile partili tek adam rejimini biraz daha kurumsallaştıran AKP’nin, kongrenin temel sloganı olan“demokratikleşme” vaadinin koca bir yalandan ibaret olduğu 24 saat bile geçmeden kanıtlanmıştır.

KHK’lerle ihraç edilen ve işlerine iade talebiyle özgür iradeleriyle başlattıkları haklı ve meşru açlık grevinin 75. gününde sendikamız Eğitim Sen üyeleri Özakça ve Gülmen, evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmışlardır.

Gözaltı gerekçesi film senaryolarını aratmayacak türden, “gezi ayaklanması ya da tekel direnişi gibi olayları tetikleyebilir “ şeklindedir. Ortaçağ karanlığına dönüş bu olsa gerek! Olasılıklar üzerinden insan yaşamını tehlikeye atacak şekilde, gözaltılar, tutuklamalar yapılması olağanlaştırılmaktadır. Göz altıları kınıyor, siyasi iktidarı bir kez daha hukuksuzluklara, baskılara, saldırılara son vermeye, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine dönmelerini sağlamaya çağırıyoruz.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sürdürdüğü açlık grevi eylemine ses vermek için KHK’lerle ihraç olan kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle KHK’larla işlerinden atılan Antalya Kamu emekçilerinden Eğitim Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şube Sekreteri Mustafa Vakit, BES Antalya Şubesi üyesi Nihat Akkaya, SES Antalya Şubesi üyesi Veysel Akboğa tarafından 2 günlük açlık grevi başlatılacaktır’’ dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manchester saldırısına ilişkin bir kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Aç kalan çakal markete girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...