04 Temmuz 2012 14:57

Hem patronla hem devletle mücadele

TOGO direnişi 65. gününü geride bıraktı. İşçiler TOGO fabrikasını direnişin başlangıcından beri kendilerinden koruyan çevik kuvveti göstererek, “Biz sadece TOGO patronuyla değil, devletle de mücadele ediyoruz” dediler.Direnişin, 65. günü olan önceki gün fabrika önünde direnişlerini bu kez yoğun

Hem patronla hem devletle mücadele
Paylaş

Direnişin, 65. günü olan önceki gün fabrika önünde direnişlerini bu kez yoğun bir rüzgar eşliğinde sürdüren işçiler, direnişlerinin ilk günkü kararlılığında. İşçileri ziyaret ederek destek veren Emek Partisi Ankara İl Başkanı İlke Işık Sağdıç desteklerinin süreceğini söyledi.

‘MÜCADELE TOGO İLE BİTMEYECEK, BİLİYORUZ’

Sağdıç konuşmasında direnişin başladığı günden beri, bir tek devlet görevlisinin gelip ziyarette bulunmadığını hatırlatarak, “Bu yüzden, işimiz zor ve uzun. Bu direniş bunun en önemli göstergesi” dedi. Sağdıç, birçok emekçinin gözünün TOGO direnişinde olduğunu belirterek, “Biz biliyoruz ki, TOGO’nun kazanmasıyla da bu mücadele bitmeyecek. Bu ülke hepimiz için yaşanılır hale gelinceye kadar, bu ülke, işçi ve emekçiler için yaşanılır hale gelene kadar bu mücadele sürecek”  dedi. Sağdıç’ın konuşmasını işçiler, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganı ile karşıladılar.

Direnişçi işçilerden Harun Aykut ise, TOGO’nun önünde bekleyen polisleri işaret ederek, “İşte biz burada sadece patronla değil, devletle de mücadele ediyoruz. Bunu anladık. Mücadelemiz de kazanana kadar sürecektir” dedi.

TOGO önündeki resmi ve sivil polislerin direnişin başından beri fabrika ve patronları korumaları ve her saat işçileri kamera ve fotoğrafla çekmeleri işçiler arasında alay konusu oluyor. İşçiler, sivil polislerin her sabah ve akşam kendilerini tek tek saydıklarını gülerek  anlatıyorlar. İşçiler, her gün yanlarında olan Hayat Televizyonu’nun kamerasıyla, bu kez peşlerini bırakmayan polisleri çektiler, Hayat Televizyonu’nun kimi zaman gönüllü muhabirliğini, kimi zaman kameramanlığını da yapan işçilerin kendilerini çektiğini fark eden polisler ise durumdan ve kendilerine gülerek bakan kalabalıktan rahatsız olarak, arkalarını döndüler. İşçiler, direnişlerini güçlendirerek sürdürdüklerini, kendileri azalmadığı gibi, direnme azimlerinin ve mücadele güçlerinin de azalmadığını böylelikle her seferinde kanıtlıyorlar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kazdağları’nda kadınlar direnişin en önünde

SONRAKİ HABER

Lazlar da ana dilde eğitim istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...