5 Dakikada - Levent Pişkin / 23 Mayıs 2017 Salı

Avukat Levent Pişkin'le, yargılandığı davada polislerin hazırladığı 'üfürme' iddianemeyi konuştuk.

23 Mayıs 2017 07:13
Paylaş

Fatih Polat'ın sunduğu 5 dakikada'danın bugünkü konuğu Avukat Levent Pişkin'di. Pişkin'le yargılandığı davayı ve polislerin sahte delillere dayanarak hazırladığı 'üfleme' fezlekeyi konuştuk. 

Bursa'da 12 HDP ve DBP’li hakkında polis tarafından hazırlanan fezleke savcının iddianamesine giren "30.10.2016 tarihinde yeni hdp yıldırım ilçede kahvaltı etkinliği yapıldı. Bununla ilgili davetiye sattılar. Ceylan ile birlikte organize ettiler. Kja bursa sayfasından foto paylaşımı var davetiye fotosu var. 10 tl ye sattılar. Örgüte yardım dicez. Ceylan ve Mediha kendi facesinde de paylaştı ortak bir tespit yapacaz ikisine de ekleyecez. İkisininde davetiye satışı ile ilgili görüşmeleri var önemli. Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile..." cümlesine dair "Kurgu davalar, uydurma deliller yabancısı olduğumuz meseleler değil" dedi 

UYDURMA DELİLERLE YARGILAMA

Polis fezlekelerinin doğrudan iddianameye çevrildiğini ve polisin topladığı istihbari bilgilerin bir kılıfa bile uydurulma gereği duyulmadan ceza mahkemesindeki şartları taşımadığı halde  'iddianame' olarak sunulduğunu belirterek "2008-2009'dan bu yana kurgu uydurma delillerle pek çok yargılama yapıldı şimdiye kadar. Ve bu delillerle insanlar en az 5 yıl tutuklu kaldılar." dedi. 

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ adı verilen oluşumun sıklıkla uydurma delillere başvurduğu ortaya çıktı ve bazı davalar için düşme kararı verildi" diyen Pişkin durumun hala devam ettiğini, bu davada ise kendilerini ifşa ettiğini söyledi. 

'DAVANIN DÜŞMESİ GEREKİRDİ'

Kanuna uygun hareket eden bir yargılama olsaydı eğer davanın düşmesi gerektiğini, hatta soruşturmanın bile düşmesi ve derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini aktaran Avukat Levent Pişkin "Mahkeme büyük ihtimalle iddianameyi okumadı. Okumadan kabul etti her zamanki gibi. Biz uydurma delil olduğunu söyledik. Ancak davanın düşme talebi reddedildi." diye konuştu. 

'GÖZALTINA ALINACAĞIMI PAZAR GÜNÜ ÖĞRENDİM'

Polat'ın, müvekkili Demirtaş'la görüşmesinin bir suç gibi sunulmasını sorduğu Pişkin "Aslında bu da yabancı olmadığımız mesele. Yandaş medyanın hedef göstermesiyle oluyor. Ben gözaltına alınacağımı pazar günü öğrendim mesela. Durum bu kadar vahim aslında" dedi. 

Pişkin davada gizliklik kararı olduğunu da aktararak şöyle dedi: "Gözaltına alınacağımızı ya da dosyanın içeriğini tamamen medyadan öğreniyoruz. Biz sızdırmadığımıza göre... Çünkü dosyayla ilgili bilgi sahibi değiliz, pek çok dosyada olduğu gibi. Bunun doğrudan savcılık ya da polis kanalıyla basına verildiği ve sunulduğu hepimizin malumu gibi görünüyor." 

Referandum protestolarıyla ilgili katılmadığı bir yürüşle ilgili hakkında soruşturma da açılan Avukat Levent Pişkin "Bunun da davaya dönüşmesini bekliyorum." dedi. (EVRENSEL WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fehmi Koru: Sözcü'ye dair Ağustos'ta ifade verdim

SONRAKİ HABER

Üniversitenin avukatı, Rektör İbiş’in avukatı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...